F1, Ισπανία - Ταχύτερος ο Φερστάπεν στο FP3, η βροχή αλλάζει τα δεδομένα

F1, Ισπανία - Ταχύτερος ο Φερστάπεν στο FP3, η βροχή αλλάζει τα δεδομένα
O Μαξ Φερστάπεν ήταν ο ταχύτερος οδηγός στην τρίτη και τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών της Formula 1 στην πίστα της Βαρκελώνης.

Η δράση συνεχίστηκε μετ’ εμποδίων στο FP3 του Grand Prix Ισπανίας, για το έβδομο αγωνιστικό τριήμερο της φετινής σεζόν. Στη διαδικασία είδαμε χρονομετρημένες προσπάθειες σε στεγνό οδόστρωμα, τη βροχή να κάνει την εμφάνισή της και την κόκκινη σημαία να «βάζει» φρένο στο πρόγραμμα των ομάδων.

Ταχύτερος και στο FP3 ήταν ο Μαξ Φερστάπεν της Red Bull Racing με χρόνο 1:13,664. Ο Ολλανδός οδηγός έκανε την επίδοση με τη μαλακή γόμα ελαστικών και βελτίωσε την ταχύτερη επίδοση που είχε θέσει ο ίδιος την Παρασκευή. Δεύτερος ταχύτερος ήταν ο Σέρχιο Πέρεζ με την έτερη RB19 και ήταν 0,250 δευτ. πιο αργός από τον teammate του.

Ο Λιούις Χάμιλτον βρέθηκε στην 3η θέση για λογαριασμό της Mercedes-AMG, με την ταχύτερη επίδοσή του να είναι τέσσερα δέκατα του δευτερολέπτου πίσω από αυτή του Φερστάπεν.

Στην 4η θέση ήταν ο Κάρλος Σάινθ για τη Scuderia Ferrari, ενώ ο Φερνάντο Αλόνσο έκλεισε την πρώτη 5άδα της κατάταξης. Οι περισσότεροι οδηγοί είχαν στη διάθεσή τους μία ή δύο προσπάθειες, καθώς τα πλάνα τους άλλαξαν απότομα, λόγω κόκκινης σημαίας.

H διαδικασία διεκόπη για λίγα λεπτά λόγω εξόδου του Λόγκαν Σάρτζεντ στην τελευταία στροφή. Ο Αμερικανός έχασε το πίσω μέρος της Williams και κατέληξε στις προστατευτικές μπαριέρες. Ευτυχώς για τον ίδιο, η FW45 είχε μικρή ζημιά και ευελπιστεί να πάρει κανονικά μέρος στις κατατακτήριες δοκιμές.

Η βροχή δεν είχε τέτοια ένταση ώστε να πείσει τις ομάδες να βγουν στην πίστα για να πάρουν δεδομένα. Μέχρι την ολοκλήρωση του FP3, είδαμε μερικούς γύρους από οδηγούς, οι οποίοι ήθελαν να πάρουν μια πρώτη αίσθηση της διαδρομής στις συγκεκριμένες συνθήκες. Στα τελευταία 7 λεπτά, κάποιοι επιχείρησαν να βγουν στην πίστα με σλικ ελαστικά, όμως δεν βελτίωσαν τους χρόνους τους.

Με δεδομένο πως ο καιρός «παίζει» τα δικά του παιχνίδια, οι κατατακτήριες δοκιμές αναμένονται απρόβλεπτες και άκρως συναρπαστικές. Η μάχη της pole position ξεκινά στις 17:00 ώρα Ελλάδος, ωστόσο η δράση ξεκινά στο gazzetta με LIVE από τις 16:40 ώρα Ελλάδος.

Αποτελέσματα FP3 GP Ισπανίας

fp3

Φωτογραφίες: Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!