formula 1: Ο Φερστάπεν κυνηγάει τον τέλειο γύρο

formula 1: Ο Φερστάπεν κυνηγάει τον τέλειο γύρο
Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 μιλάει για τον επικείμενο αγώνα στους δρόμου του Πριγκιπάτου του Μονακό.

O Μαξ Φερστάπεν έχει ξεκινήσει δυναμικά τη σεζόν και μία νίκη στους δρόμους της Κυανής Ακτής, θα ισχυροποιήσει τη θέση του στο κυνήγι του τρίτου συνεχόμενου παγκόσμιου τίτλου.

Η ομάδα του, Red Bull Racing, απολαμβάνει μεγάλο βαθμολογικό προβάδισμα, με την RB19 να μην έχει αντίπαλο έως τώρα. Είναι χαρακτηριστικό πως οι “ταύροι” έχουν κερδίσει όλους τους φετινούς αγώνες. Άρα λόγω κεκτημένης ταχύτητας, η ακύρωση του αγώνα της Εμίλια-Ρομάνια εξ αιτίας των φονικών καταστροφών από τις πλημμύρες, ήταν κακή αλλά αναπόφευκτη εξέλιξη.

Ο Μαξ Φερστάπεν στους δρόμους του Μπακού

«Είμαι ενθουσιασμένος που θα επιστρέψουμε στην αγωνιστική δράση. Το να μη τρέξουμε στην Imola ήταν η σωστή απόφαση και ξέρω πως δεν πάρθηκε εύκολα, όμως κάποια πράγματα είναι προφανώς πιο σημαντικά από τους αγώνες», είπε ο Φερστάπεν.

Στη συνέχεια, ο Ολλανδός εστίασε στην επικείμενη πρόκληση στους δρόμους του Πριγκιπάτου του Μονακό, τονίζοντας τις δυσκολίες της αλλά και τους παράγοντες που θα οδηγήσουν στην επιτυχία.

«Κοιτώντας μπροστά, στο Monaco, οι κατατακτήριες δοκιμές είναι τόσο σημαντικές εδώ, που πρέπει να διασφαλίσουμε πως θα είμαστε όσο πιο ανταγωνιστικοί γίνεται σε αυτές. Η αγωνιστική διαδρομή στο Monaco είναι υπερβολικά στενή, περισσότερο από τα άλλα σιρκουί πόλης. Το να πετύχεις λοιπόν τον τέλειο γύρο στις κατατακτήριες δοκιμές, είναι απίστευτα δύσκολο και ταυτόχρονα πολύ συναρπαστικό. Η έκβαση του αγώνα βασίζεται εν πολλοίς στη στρατηγική, καθώς οι προσπεράσεις είναι σχεδόν αδύνατες. Και φυσικά, ζω στο Monaco, άρα είναι ωραίο που θα πηγαίνω σπίτι μου κάθε βράδυ του αγωνιστικού τριημέρου», είπε ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας μετά τους πρώτους πέντε αγώνες της σεζόν.

Φωτογραφίες: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!