Formula 1: Η Honda δεν έχει αντίρρηση να συνεργαστεί με τον Αλόνσο

Formula 1: Η Honda δεν έχει αντίρρηση να συνεργαστεί με τον Αλόνσο
Η ιαπωνική φίρμα απάντησε στην «καυτή» ερώτηση σχετικά με τις διαθέσεις της να συνεργαστεί με τον Ισπανό οδηγό της F1.

Το 2015 η Honda επέστρεψε στη Formula 1 ως προμηθευτής μονάδων ισχύος. Συνεργάστηκε με τη McLaren Racing, όμως δεν ήταν γραφτό να πετύχουν μαζί. Τα προβλήματα στη συνεργασία τους ήταν πολλά και είχαν απογοητεύσει τους Φερνάντο Αλόνσο και Τζένσον Μπάτον, που οδηγούσαν τότε για τη βρετανική ομάδα.

Μάλιστα, η προσβλητική φράση «κινητήρας GP2» που είχε πει ο Ισπανός στην Ιαπωνία το 2015 και ακούστηκε στη ζωντανή μετάδοση, προσέβαλε βαθιά τη Honda. Οι Ιάπωνες δεν συγχώρεσαν τον Αλόνσο και απαγόρευσαν στην Andretti Autosport (ομάδα που προμηθεύει κινητήρες στο Indycar) να παρατάξει ένα επιπλέον αγωνιστικό μονοθέσιο για’ αυτόν στα 500 Μίλια της Ινδιανάπολης.

Οι δρόμοι του Αλόνσο με τη Honda ενδέχεται να ξανασυναντηθούν σύντομα. Η ιαπωνική φίρμα ανακοίνωσε πως θα συνεργαστεί με την Aston Martin στη Formula 1 από το 2026 και θα της παρέχει μονάδες ισχύος.

Στο πλαίσιο της ανακοίνωσης του «blockbuster deal», ο πρόεδρος του HRC, Κότζι Ουατανάμπε, ρωτήθηκε για το αν θα ήθελε να συνεργαστεί ξανά η Honda με τον Αλόνσο: «Η επιλογή των οδηγών είναι καθαρά απόφαση της Aston Martin. Αν αποφασίσουν πως θα έχουν τον Αλόνσο στην ομάδα, τότε εμείς δεν έχουμε καμία ένσταση σε αυτό. Έχουμε επιταχύνει την εξέλιξή μας τα τελευταία χρόνια στη Formula 1 και η συνεργασία μας με τον Αλόνσο, μας επέτρεψε να κερδίσουμε το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Τον σεβόμαστε αρκετά. Θα σεβαστούμε την επιλογή για οδηγούς. Δεν λέω πως δεν θα αναμειχθούμε στη διαχείριση της ομάδας, αλλά οι αποφάσεις για τους οδηγούς είναι της Aston Martin. Φυσικά θα κάνουμε τις δικές μας προτάσεις».

Την πεποίθησή του πως δεν θα υπάρξουν προβλήματα ανάμεσα στη Honda και τον Ισπανό εξέφρασε ο CEO του τμήματος τεχνολογίας και απόδοσης της Aston Martin, Μάρτιν Ουίτμαρς: «Μίλησα με τον Αλόνσο πριν από λίγο καιρό για την κατεύθυνση που θέλουμε να ακολουθήσουμε. Είμαι σίγουρος πως κάποιοι θα αναφέρονται σε κάποια σχόλια που έγιναν στο παρελθόν. Όμως πιστεύω πως ο Αλόνσο σέβεται και κατανοεί τη δουλειά της Honda. H Honda κέρδισε το πρωτάθλημα το 2021 και το 2022 με τη Red Bull. Θα είναι ένας φοβερός συνεργάτης και ο Φερνάντο μπορεί να το δει αυτό. Μπορεί να το δει από πρώτο χέρι το 2026, δεν έχουμε ορίσει ακόμη τα πλάνα μας για το 2026. Θα ήταν φανταστικό να τον έχουμε μαζί μας και το 2026».

Φωτογραφίες: Aston Martin

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!