Formula 1, Μονακό: Πώς θα επηρεάσει ο καιρός το Grand Prix

Formula 1, Μονακό: Πώς θα επηρεάσει ο καιρός το Grand Prix
Μεικτές συνθήκες και απρόβλεπτες καταστάσεις αναμένονται στο επερχόμενο αγωνιστικό τριήμερο της F1 στους στενούς δρόμους του Πριγκιπάτου.

Το Grand Prix Μονακό ήταν και θα είναι ένας από τους πιο απαιτητικούς αγώνες της Formula 1. Οι οδηγοί καλούνται να κινηθούν στο όριο σε δημόσιους δρόμους, με τις μπαριέρες να καραδοκούν σε κάθε στροφή. Η πρόκληση γίνεται ακόμη μεγαλύτερη όταν ο καιρός «παίζει» τα δικά του παιχνίδια και η βροχή κάνει την εμφάνισή της. Αυτό δεν αποκλείεται να συμβεί το επερχόμενο αγωνιστικό τριήμερο.

Οι αρχικές προγνώσεις έκαναν λόγο για ένα τριήμερο που ο ήλιος δεν θα εμφανιζόταν στον ουρανό. Όμως, όσο περνούσαν οι μέρες τα δεδομένα άλλαξαν και έγιναν πιο ακριβή.

Την Παρασκευή, αναμένεται να επικρατεί συννεφιά στο Μόντε Κάρλο, ωστόσο η θερμοκρασία αέρα θα κινείται σε υψηλά επίπεδα. Η μέγιστη υπολογίζεται γύρω στους 27 βαθμούς Κελσίου. Αυτό θα επιτρέψει στις ομάδες να πάρουν πολύτιμα δεδομένα για τα μονοθέσιά τους. Ειδικά για όσες θα έχουν αναβαθμίσεις όπως η Mercedes-AMG στη W14, η κατανόηση των εξαρτημάτων για την καλύτερη δυνατή απόδοση είναι κρίσιμη.

Το Σάββατο οι συνθήκες θα αλλάξουν, η θερμοκρασία θα πέσει, ενώ η πρόγνωση κάνει λόγο για βροχή. Υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες οι κατατακτήριες δοκιμές να διεξαχθούν σε βρόχινο οδόστρωμα, κάτι το οποίο θα ανακατέψει την τράπουλα του grid.

Την Κυριακή, η θερμοκρασία αέρα αναμένεται να πλησιάσει τους 23 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο η βροχή αναμένεται να μην επηρεάσει την εξέλιξη του Grand Prix. Το 2022 ο αγώνας ξεκίνησε σε βρεγμένο οδόστρωμα.

Ο καιρός σπάνια παίζει το ρόλο του κατά τη διάρκεια του Grand Prix Μονακό, καθώς η μέση θερμοκρασία του Μαΐου, που διεξάγεται πάντα o αγώνας, είναι 20-25 βαθμοί. Εκτός του 2022, τελευταία φορά που είχαμε βροχή στο GP ήταν το 2016.

Φωτογραφίες: Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!