Formula 1: Ο Χόρνερ αποκαλύπτει ποιους οδηγούς θα ήθελε στη Red Bull

Formula 1: Ο Χόρνερ αποκαλύπτει ποιους οδηγούς θα ήθελε στη Red Bull
O πολύπειρος διευθυντής της αυστριακής ομάδας παραδέχτηκε πως υπήρξαν οδηγοί που ήθελε στην ομάδα του αλλά δεν τους πήρε ποτέ.

Από το 2005, o Κρίστιαν Χόρνερ βρίσκεται στο ρόλο του επικεφαλής της Red Bull Racing. Πρόκειται για τον διευθυντή που βρίσκεται περισσότερα χρόνια από κάθε άλλο στη θέση του, καθώς πλέον διανύει τη 19η σεζόν του στους «ταύρους».

Όλα αυτά τα χρόνια έχουν δει πολλά τα μάτια του, η εμπειρία του είναι τεράστια και έχει γνωρίσει πληθώρα οδηγών. Κάποιοι έφτασαν στο σημείο να γίνουν πρωταθλητές, άλλοι νικητές Grand Prix, ενώ κάποιοι απέτυχαν να ανταπεξέλθουν στις προσδοκίες και αποχώρησαν. Όμως υπάρχουν οδηγοί που ήταν στο ραντάρ του Χόρνερ αλλά δεν οδήγησαν ποτέ για την αυστριακή ομάδα. Ο Βρετανός έχει ξεχωρίσει δύο οδηγούς με τεράστιο ταλέντο που θα τους ήθελε στη Red Bull.

«Υπήρξαν οδηγοί ανά τα χρόνια που θα ήθελα να τους δω στην ομάδα μας. Πιστεύω πως ο Χουάν Πάμπλο Μοντόγια δεν απέδωσε τα αναμενόμενα στη Formula 1. Πιστεύω πως είναι ένας ταλαντούχος οδηγός που έπρεπε να έχει κατακτήσει περισσότερες επιτυχίες στο σπορ μας. Υπάρχει και ένας ακόμη οδηγός. Έκανα δοκιμές μαζί του στην ομάδα της Arden και πιστεύω πως ήταν ένας φοβερός οδηγός που έχασε η Formula 1 και δεν τον είχε ποτέ. Το όνομα του τύπου είναι Τομ Κρίστενσεν, ο οποίος είχε τεράστιες επιτυχίες στους αγώνες αντοχής», είπε ο Χόρνερ στο Extraodinary Tales with Seb Coe podcast.

Οι δύο οδηγοί θεωρούνται από τους κορυφαίους της σύγχρονης εποχής του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ο Μοντόγια κέρδισε 7 Grand Prix στη Formula 1, πρωτάθλημα στο Indycar, δύο νίκες στα 500 Μίλια της Ινδιανάπολης, κατέκτησε τις 24 Ώρες της Ντεϊτόνα, τίτλο στο πρωτάθλημα αντοχής της IMSA και βάθρο στις 24 Ώρες Λε Μαν.

Από την άλλη, ο Τομ Κρίστενσεν απέκτησε το προσωνύμιο «Mr. Le Mans», καθώς έχει κερδίσει 9 φορές το θρυλικό 24ωρο αγώνα του Λε Μαν. Πρόκειται για τις περισσότερες από κάθε άλλο οδηγό στην ιστορία του event. Έχει επίσης αναδειχθεί παγκόσμιος πρωταθλητής στο WEC, έχει κερδίσει το ALMS ενώ μετρά νίκες στις 12 Ώρες του Σίμπρινγκ και στο DTM.

Φωτογραφίες: Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!