Η ηλεκτρική Evoke δηλώνει αυτονομία 660 χιλιόμετρα

Η ηλεκτρική Evoke δηλώνει αυτονομία 660 χιλιόμετρα
Η Evoke 6061 GT φέρνει επανάσταση στις ηλεκτρικές μοτοσικλέτες δηλώνοντας αυτονομία μεγαλύτερη των 600 χιλιομέτρων.

Οι ηλεκτρικές μοτοσικλέτες δειλά-δειλά κάνουν την εμφάνισή τους στο προσκήνιο απευθυνόμενες κυρίως στις αστικές μετακινήσεις και μικρομετακινήσεις. Υπάρχουν ωστόσο και κάποιοι κατασκευαστές που επιλέγουν να φέρουν την ηλεκτροκίνηση και στις μεγαλύτερες μοτοσικλέτες επιδόσεων.

Η Evoke από την Κίνα παρουσίασε πρόσφατα το δικό της ηλεκτρικό μοντέλο το οποίο υπόσχεται αυτονομία σχεδόν 600 χιλιομέτρων. Η 6061 GT είναι μια σπορ cruiser μοτοσικλέτα εξοπλισμένη με έναν ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει 125 ίππους και 220 Nm ροπής. Το μυστικό βρίσκεται στην τεράστια μπαταρία των 29,8 kWh η οποία βρίσκεται ανάμεσα στο ατσάλινο πλαίσιο.

εω

Η μπαταρία είναι σε θέση να προσφέρει αυτονομία σχεδόν 660 χιλιομέτρων στην πόλη και πάνω από 450 χιλιόμετρα σε μεικτή οδήγηση. Για να φτάσει αυτήν την αυτονομία η Evoke έχει εξελίξει ένα σύστημα 100 αισθητήρων οι οποίοι ελέγχουν σε πραγματικό χρόνο τις συνθήκες για να έχει την μέγιστη αποτελεσματικότητα το σύνολο.

ev

Πολύ εξελιγμένο είναι και το σύστημα φόρτισης το οποίο είναι σε θέση να φτάσει το 80% της φόρτισης σε μόλις μισή ώρα. Οι επιδόσεις από την άλλη είναι ενισχυμένες με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 200 χλμ./ώρα με το βάρος να βρίσκεται στο επίπεδο των 320 κιλών. Ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο είναι η ζωή της μπαταρίας με την Evoke να υποστηρίζει ότι μπορεί να αντέξει έως και 400.000 χιλιόμετρα και 2.000 κύκλους φόρτισης.

ev

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!