Ποια μοντέλα της Zero Motorcycles οδηγούνται με δίπλωμα αυτοκινήτου (vid)

Κώστας Παστρίμας
Ποια μοντέλα της Zero Motorcycles οδηγούνται με δίπλωμα αυτοκινήτου (vid)
Τρία νέα μοντέλα της Zero Motorcycles είναι πλέον διαθέσιμα για την κατηγορία 11kW για εκείνους που θέλουν να μπουν από νωρίς στον κόσμο των ηλεκτρικών μοτοσικλετών.

Η αμερικανική φίρμα Zero Motorcycles μας έχει χαρίσει μέχρι στιγμής τις πιο σοβαρές λύσεις στις ηλεκτρικές μοτοσικλέτες με μοντέλα υψηλών επιδόσεων, εξαιρετικών οδηγικών χαρακτηριστικών και με καινοτόμες λύσεις. Τα μοντέλα στην γκάμα της Zero αφορούν μεγάλες μοτοσικλέτες, ωστόσο η εταιρεία σκέφτηκε για το 2022 να εισάγει νέες εκδόσεις οι οποίες θα απευθύνονται σε νέους αναβάτες που θέλουν να μπουν στο κόσμο της ηλεκτροκίνησης με τη χρήση του νόμου ισοδυναμίας των διπλωμάτων οδήγησης αυτοκινήτου/μοτοσικλέτας.

Η Zero λοιπόν αποφάσισε να επέμβει στα δημοφιλή μοντέλα της FXE, S και DS δίνοντάς τους μέγιστη ισχύ 11kW προκειμένου να εξυπηρετήσει τους αναβάτες που θέλουν να οδηγήσουν μοτοσικλέτα με δίπλωμα A1 (125 κ.εκ. με τις κατάλληλες προϋποθέσεις - 27 ετών/6 χρόνια άδεια οδήγησης). Το FXE είναι ένα πολύ διασκεδαστικό μοντέλο, ελαφρύ και ευέλικτο έχοντας ίσως τον πιο εντυπωσιακό σχεδιασμό από όλα τα μοντέλα της Zero. Είναι συμβατό με το πρωτοποριακό σύστημα ελέγχου Cypher II με το οποίο έχεις τον απόλυτο έλεγχο της μοτοσικλέτας μέσω της ειδικής εφαρμογής για smartphone.

Zero

Το Zero S είναι ένα naked μοντέλο πόλης το οποίο έχει ιδιαίτερα σπορ χαρακτηριστικά και εργονομική σχεδίαση. Η αυτονομία του μπορεί να φτάνει τα 288 χιλιόμετρα ανάλογα με την χρήση, ενώ είναι ικανό να αναπτύξει τελική ταχύτητα 139Km/h. Το DS τέλος είναι το dual purpose μοντέλο της Zero το οποίο είναι φιλικό και άνετο στην πόλη και παράλληλα πολύ ικανό στις βόλτες και τις διαδρομές εκτός δρόμου. Μια μοτοσικλέτα με πολλαπλές ικανότητες και εκπληκτική ροπή 109Nm η οποία μπορεί να οδηγηθεί με δίπλωμα A1.

Zero

Τις μοτοσικλέτες της Zero μπορείτε να τις βρείτε στο κατάστημα Electromove. Οι τιμές των νέων μοντέλων διαμορφώνονται ως εξής: Για το DS η τιμή είναι στα 17.770 ευρώ, για το S η τιμή είναι 17.770 ευρώ, ενώ για το FXE η τιμή είναι 14.660 ευρώ.

Η παρουσίαση των μοντέλων 11kW της Zero.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!