WorldSBK: Ο Ραζγκατλίογλου αφήνει τη Yamaha για την BMW

WorldSBK: Ο Ραζγκατλίογλου αφήνει τη Yamaha για την BMW
O Τούρκος αναβάτης του WorldSBK ανακοίνωσε ξαφνικά ότι φεύγει από τη Yamaha στο τέλος της χρονιάς για να τρέξει με την BMW το 2024.

O Τόπρακ Ραζγκατλίογλου είναι ένα από τα πιο «καυτά» ονόματα στον κόσμο των αγώνων μοτοσικλέτας αυτόν τον καιρό. Ο Τούρκος αναβάτης, που τρέχει με την εργοστασιακή ομάδα της Yamaha στο Παγκόμσιο Πρωτάθλημα Superbikes (WorldSBK), έχει μια ιδιαίτερα επιτυχημένη καριέρα με το ιαπωνικό εργοστάσιο, κερδίζοντας μάλιστα τον τίτλο το 2021.

Είναι τόσο εντυπωσιακή η παρουσία του στις πίστες του WorldSBK, που πολύς κόσμος τον έχρισε φαβορί να αντικαταστήσει τον Φράνκο Μπρμπιντέλι στην εργοστασιακή ομάδα της Yamaha στο MotoGP. Ο Ραζγκατλίογλου μάλιστα έκανε ένα διήμερο δοκιμών με την M1 στην πίστα της Χερέθ. Τις δοκιμές αυτές παρακολούθησαν τα μεγάλα στελέχη του αγωνιστικού τμήματος της Yamaha, συμπεριλαμβανομένου του του Λιν Τζάρβις, ωστόσο το συμπέρασμα ήταν ότι ο 26χρονος Τούρκος αναβάτης δεν ήταν έτοιμος να κάνει το άλμα προς το MotoGP.

Τοπρακ

Έτσι, ήταν προφανές ότι το μέλλον του βρισκόταν στο WorldSBK με τη Yamaha. Ωστόσο, το πρωί της Δευτέρας 22 Μαΐου ο Ραζγκατλίογλου σόκαρε τον κόσμο των αγώνων, ανακοινώνοντας ξαφνικά ότι θα αποχωρήσει από τη Yamaha στο τέλος της φετινής σεζόν. Κι ενώ όλοι «ψάχνονταν» για να καταλάβουν από πού ήρθε αυτή η βόμβα, ακολούθησε η ανακοίνωση από την BMW Motorrad ότι θα ενταχθεί στο δυναμικό της από την επόμενη χρονιά.

Η BMW επέστρεψε στο WorldSBK το 2019 ως εργοστασιακή συμμετοχή με πολλές φιλοδοξίες αλλά δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να ανταγωνιστεί τις Ducati, Kawasaki και Yamaha που πρωταγωνιστούν και ουσιαστικά μονοπωλούν τις νίκες. Το οδηγικό δίδυμο των Σκοτ Ρέντινγκ και Μάικ φαν ντερ Μαρκ δεν έχει φέρει σημαντικά αποτελέσματα, αν και ο τελευταίος έχει τρέξει σε πολύ λιγότερους αγώνες λόγω διαδοχικών τραυματισμών.

Ο επικεφαλής της BMW Motorrad, Δρ. Μάρκους Σαμ, δήλωσε: «Καλωσήλθες στην οικογένεια της BMW Motorrad. Τόπρακ Ραζγκατλίογλου. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να τον καλωσορίσουμε στην εργοστασιακή μας ομάδα του WorldSBK από την επόμενη σεζόν. Είμαι πολύ περήφανος που ο Τόπρακ επέλεξε να γίνει μέλος της BMW Motorrad. Αυτό είναι ένα μεγάλο βήμα εμπρός για το πρότζεκτ μας και μια ισχυρή δέσμευση της BMW Motorrad Motorsport στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike».

Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό ποιον εκ των Ρέντινγκ ή Φαν ντερ Μαρκ θα αντικαταστήσει ο Ραζγκατλίογλου στην BMW. Σύμφωνα με πληροφορίες το συμβόλαιο του Βρετανού λήγει στο τέλος του 2024 ενώ οι συνεχόμενοι τραυματισμοί του Ολλανδού ίσως είναι ο παράγοντας που θα καθορίσει την απόφαση του γερμανικού εργοστασίου. Επίσης, δεν έχει γίνει γνωστό ποιος θα πάρει τη θέση του Τούρκου στην ομάδα της Yamaha.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!