MotoGP: H Yamaha δίνει δεύτερη ευκαιρία στον Ραζγκατλίογλου

Κώστας Παστρίμας
MotoGP: H Yamaha δίνει δεύτερη ευκαιρία στον Ραζγκατλίογλου
Η Yamaha καλεί και πάλι τον Τούρκο αναβάτη Τόπρακ Ραζγκατλίογλου να οδηγήσει την YZR-M1 του MotoGP.

Το φλερτ του Τόπρακ Ραζγκατλίογλου με τη Yamaha στο MotoGP φαίνεται πως συνεχίζεται και το 2023. Η εργοστασιακή ομάδα κάλεσε τον Τούρκο αναβάτη του WSBK να οδηγήσει για δεύτερη φορά την MotoGP YZR-M1, αυτήν τη φορά στις δοκιμές της Χερέθ της Μεγάλης Εβδομάδας.

Ο Ραζγκατλίογλου πέρυσι είχε την ευκαιρία για πρώτη φορά να οδηγήσει την πρωτότυπη μοτοσικλέτα της Yamaha στην πίστα Άραγκον και πήρε μια πρώτη γεύση από MotoGP. Ο Τούρκος δεν έχει κρύψει ότι θα ήθελε να οδηγήσει στο κορυφαίο πρωτάθλημα μοτοσικλέτας, αλλά θα πρέπει να προκύψει η κατάλληλη ευκαιρία για να το κάνει.

Yamaha

Φέτος ο Τούρκος αναβάτης της Yamaha έχει ξεκινήσει καλά τη χρονιά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike έχοντας μια νίκη και πολλά βάθρα. Θέλει να επιστρέψει στην κορυφή του κόσμου κερδίζοντας ακόμα ένα πρωτάθλημα, ωστόσο τον απασχολεί και το MotoGP αφού το 2024 ίσως προκύψει μια ανοιχτή θέση στην εργοστασιακή ομάδα, στη θέση του Φράνκο Μορμπιντέλι.

Ο Λίν Τζάρβις, Γενικός Διευθυντής της Yamaha Racing, σχολίασε: «Πρώτον, επιτρέψτε μου να πω ότι είναι χαρά μας που μπορούμε να δώσουμε στον Τόπρακ άλλη μια ευκαιρία να οδηγήσει την YZR-M1. Δεν μπόρεσα να είμαι παρών στην προηγούμενη δοκιμή του, αλλά αυτή τη φορά θα είμαι στη Χερέθ για να παρακολουθήσω. Ο Τόπρακ είναι ένας εξαιρετικά ταλαντούχος αναβάτης και είμαι πολύ περίεργος να δω την ταχύτητά του στην εργοστασιακή μοτοσικλέτα MotoGP. Θα έχει την ευκαιρία να οδηγήσει μαζί με τον Καλ (Κράτσλοου) που θα είναι εκεί για τις δοκιμές εξέλιξης της YZR-M1 του 2023».

Yamaha

Από την άλλη, ο ίδιος ο Ραζγκατλίογλου πρόσθεσε: «Ανυπομονώ να δοκιμάσω την MotoGP YZR-M1 στη Χερέθ, μια πίστα που μου αρέσει πολύ. Στο τελευταίο τεστ στο Άραγκον περιοριστήκαμε από τον καιρό, αλλά στη Χερέθ θα έχουμε καλύτερες συνθήκες και περισσότερο χρόνο στην πίστα. Θα έχω την ευκαιρία να καταλάβω καλύτερα τις απαιτήσεις της εργοστασιακής Yamaha MotoGP».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!