Το BMW Concept Touring Coupé είναι ένα σύμβολο ελευθερίας σε τέσσερις τροχούς

Το BMW Concept Touring Coupé είναι ένα σύμβολο ελευθερίας σε τέσσερις τροχούς
Το BMW Group παρουσίασε ένα one-off μοντέλο στα εγκαίνια της Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2023.

Σε προηγούμενο άρθρο σας δείξαμε μία μοναδική BMW, τη Concept Touring Coupe που αποκαλύφθηκε στο πλαίσιο του Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2023. Ένα ιδιαίτερο διθέσιο με shooting brake αμάξωμα, το οποίο βασίζεται στη Ζ4.

Και παρότι δεν θα το δούμε στην παραγωγή καθώς πρόκειται για one-off concept, σχεδιαστικά στοιχεία του αμαξώματος και πολυτελείς λεπτομέρειες από την καμπίνα θα περάσουν μελλοντικά σε αυτοκίνητα της γερμανικής μάρκας.

BMW Concept Touring Coupe

Οι Βαυαροί μοιράστηκαν μερικές επιπλέον λεπτομέρειες σχετικά με το εν λόγω μοντέλο που αποκαλύφθηκε στη συγκεκριμένη εκδήλωση περιβαλλόμενο από κλασικά οχήματα της ιστορίας της αυτοκίνησης που φέρνουν χαρά στους ιδιοκτήτες και απλούς παρατηρητές εδώ και δεκαετίες.

Η χειροποίητη, μοναδική στο είδος της BMW Concept Touring Coupé συνδυάζει ένα παραδοσιακό αμάξωμα με τεχνολογία αυθεντικού σπορ αυτοκινήτου της σύγχρονης εποχής. Οι αναλογίες και το όνομά της θυμίζουν την BMW 328 Touring Coupé που κέρδισε τον αγώνα αντοχής Mille Miglia το 1940. Η λειτουργικότητα του shooting-brake αμαξώματος παραπέμπει στις παραλλαγές μοντέλων της BMW Σειράς 02 των αρχών της δεκαετίας του 1970, οι οποίες αποκαλούνταν "Touring" για να ξεχωρίζουν από τα sedan.

Η σχεδίαση των σημάτων στο πίσω τμήμα και στο εσωτερικό αυτού του μοναδικού οχήματος είναι εμπνευσμένη από το λογότυπο του ιστορικού προκατόχου του. Η BMW Concept Touring Coupé τροφοδοτείται από τον χαρακτηριστικό εξακύλινδρο εν σειρά κινητήρα της μάρκας, με χαρακτηριστικά απόδοσης και εκλεπτυσμένη λειτουργία που επιβεβαιώνουν το status του μοντέλου ως σύμβολο καθαρής, ανόθευτης Γνήσιας Οδηγικής Απόλαυσης.

BMW Concept Touring Coupe

Το πιο αξιοσημείωτο σχεδιαστικό στοιχείο της BMW Concept Touring Coupé είναι το σμιλεμένο πίσω τμήμα. Διαμορφωμένο από τις ρέουσες καμπύλες της οροφής που συγχωνεύονται άψογα με τα πίσω πλαϊνά πάνελ, το σχήμα τονίζει τους αθλητικούς ώμους του αυτοκινήτου, ενώ το επίπεδο πίσω παρμπρίζ και οι καθαρές επιφάνειες του αμαξώματος τονίζουν τη στιβαρή σιλουέτα του. Από το πλάι, η τυπική για την BMW ερμηνεία των shooting brake αναλογιών είναι σαφώς αναγνωρίσιμη. Το μακρύ καπό, οι καμπύλες της οροφής και το ισχυρό πίσω τμήμα σχηματίζουν μια χαρακτηριστική σχεδίαση δύο όγκων, ενώ το επιμηκυμένο σχήμα των πλευρικών παραθύρων με την χαρακτηριστική γωνία Hofmeister και οι φουσκωμένοι θόλοι των πίσω τροχών υπογραμμίζουν τη σπορ κομψότητά του.

Η εξωτερική βαφή σε Sparkling Lario δημιουργήθηκε ειδικά για την BMW Concept Touring Coupé. Με ενσωματωμένες νιφάδες μπλε γυαλιού, οι γκρι-καφέ αποχρώσεις του δημιουργούν μια μοναδική εντύπωση βάθους. Την εικόνα ολοκληρώνουν οι ασημί-χάλκινες πινελιές και η ειδικά σχεδιασμένη μάσκα νεφρών BMW με τις διαμήκεις μπάρες. Οι αποκλειστικές ζάντες ελαφρού κράματος, διαστάσεων 20 ιντσών στον εμπρός και 21 ιντσών στον πίσω άξονα, αποτελούν τη λογική συνέχεια αυτών των χρωματικών πινελιών στον ακτινωτό σχεδιασμό 20 ακτίνων. Η περίτεχνη εφαρμογή και οι διακριτικές επιφάνειες σε χρυσαφί χρώμα υπογραμμίζουν τον κομψό, σπορ χαρακτήρα του οχήματος.

BMW Concept Touring Coupe

Η ατμόσφαιρα στο εσωτερικό της BMW Concept Touring Coupé καθορίζεται από τον οδηγοκεντρικό σχεδιασμό του cockpit - σήμα κατατεθέν της μάρκας - με μέγιστη προσοχή στην επιλογή υλικών, στους χρωματικούς συνδυασμούς και την ποιότητα κατασκευής. Η αποκλειστική διχρωμία των δερμάτινων επενδύσεων που δημιούργησε ο ιταλικός οίκος Poltrona Frau χωρίζει το εσωτερικό οριζόντια σε δύο χρωματικές ζώνες: Επάνω, ένας σκούρος καφετί τόνος βοηθά στη συγκέντρωση κατά την οδήγηση και κάτω, το light saddle brown προσδίδει μία αίσθηση άνεσης και ζεστασιάς στην καμπίνα.

Οι ακριβείς διατρήσεις, καθώς και οι πλεκτοί δερμάτινοι ιμάντες για τα καλύμματα των καθισμάτων και τη συρόμενη μπάρα, αναδεικνύουν την χειροποίητη ποιότητα του εσωτερικού, το οποίο συνδυάζει κορυφαία παραδοσιακή τεχνοτροπία με σύγχρονες αρχές σχεδίασης.

BMW Concept Touring Coupe

Η υψηλή ποιότητα κατασκευής και η προσοχή στη λεπτομέρεια χαρακτηρίζουν επίσης τις αποσκευές που σχεδιάστηκαν αποκλειστικά για την BMW Concept Touring Coupé από τη διάσημη εταιρεία Schedoni στη Μόντενα. Το custom σετ αποτελείται από δύο μεγάλες αποσκευές και μία τσάντα ταξιδιού, καθώς και μία θήκη ενδυμάτων, οι οποίες είναι ασορτί με το όχημα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!