Formula 1, Λεκλέρ: «Η Ferrari έκανε καλή δουλειά, η Red Bull έκανε άλματα»

Formula 1, Λεκλέρ: «Η Ferrari έκανε καλή δουλειά, η Red Bull έκανε άλματα»
Ο οδηγός της Scuderia Ferrari πιστεύει πως η ομάδα του δεν έπιασε τους στόχους που είχε θέσει, ενώ κάνει ωμή παραδοχή για τη βελτίωση της Red Bull Racing.

Έπειτα από ένα ελπιδοφόρο αλλά γεμάτο προβλήματα και αδυναμίες 2022, η Scuderia Ferrari ήλπιζε πως τη φετινή σεζόν μπορεί να επιστρέψει στην κορυφή της Formula 1. H πραγματικότητα αποδείχθηκε διαφορετική και προσγείωσε απότομα ολόκληρο το Μαρανέλο.

Στο ιταλικό στρατόπεδο επικρατεί έντονος προβληματισμός για το λόγο που υστερεί τόσο σε σύγκριση με τη Red Bull Racing. H αυστριακή ομάδα έχει κατακτήσει όλες τις νίκες έως τώρα στο 2023, ενώ η Ferrari έχει ως καλύτερο αποτέλεσμα την 3η θέση, διά χειρός Σαρλ Λεκλέρ, στο Grand Prix Αζερμπαϊτζάν.

Ο Μονεγάσκος μίλησε για το τι έχει πάει λάθος για την ομάδα του στη φετινή σεζόν και σύμφωνα με το planetf1 είπε: «Το μονοθέσιο κάνει αυτά ακριβώς που περιμέναμε να κάνει από πλευράς απόδοσης. Αυτό σημαίνει πως δεν κάναμε κακή δουλειά, απλά δεν ανταποκριθήκαμε στις προσδοκίες μας. Αλλά δυστυχώς η Red Bull Racing έκανε διπλάσιο άλμα σε σχέση με εμάς, οπότε πιστεύω πως πρέπει να αναθεωρήσουμε τους στόχους μας».

Επιπλέον ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται η εικόνα της δυναμικής των ομάδων να αλλάξει σύντομα. Όμως γνωρίζει ότι θα χρειαστεί αρκετά μεγάλη προσπάθεια από την ομάδα του να ανατρέψει την κατάσταση. Επιπλέον, αναφέρθηκε και στη φιλοσοφία σχεδιασμού του Μαρανέλο.

«Υπάρχουν ορισμένα πράγματα τα οποία συνειδητοποιήσαμε πως θα είναι καλύτερα στο μέλλον για εμάς. Μας δίνουν αυτοπεποίθηση για το τι έρχεται. Τώρα, κατανοώ περισσότερο γιατί είμαστε εδώ που είμαστε. Είμαι πολύ αισιόδοξος για το μέλλον, όχι για το άμεσο όμως, διότι η διαφορά από τη Red Bull είναι μεγάλη. Είμαι σίγουρος πως θα επιστρέψουμε πιο δυνατοί στη μάχη. Δεν θέλω να θέσω ένα χρονοδιάγραμμα, αλλά θα δουλέψουμε όσο πιο σκληρά γίνεται για να είμαστε όσοι πιο γρήγοροι μπορούμε. Εξετάζουμε το concept του μονοθεσίου μας. Είναι πολύ νωρίς όμως για συμπεράσματα. Δεν έχει λειτουργήσει όπως θα περιμέναμε, αλλά δεν σημαίνει πως πρέπει να το αλλάξουμε εντελώς από εδώ και πέρα. Έχουμε όμως μια ιδέα για το πώς θα το κάνουμε να δουλέψει και να πιάσουμε τη Red Bull», πρόσθεσε ο Μονεγάσκος.

Η βαθμολογία «μιλάει» από μόνη της, καθώς η Red Bull Racing έχει ήδη συλλέξει 224 βαθμούς σε πέντε αγωνιστικά τριήμερα, ενώ η Ferrari μόλις 78.

Φωτογραφίες: Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!