Formula 1: O αντιπρόεδρος της Ferrari υποβαθμίζει τον Λεκλέρ και επαινεί τον Φερστάπεν

Formula 1: O αντιπρόεδρος της Ferrari υποβαθμίζει τον Λεκλέρ και επαινεί τον Φερστάπεν
Ο Πιέρο Φεράρι έκανε δηλώσεις που προκαλούν αίσθηση και επισήμανε έναν τομέα στον οποίο ο Σαρλ Λεκλέρ υστερεί έναντι του Μαξ Φερστάπεν.

Μπορεί η Scuderia Ferrari να επέστρεψε στις νίκες την περασμένη χρονιά στη Formula 1, όμως δεν είδαμε μάχη για τον τίτλο ανάμεσα στους Σαρλ Λεκλέρ και Μαξ Φερστάπεν. Οι δύο οδηγοί θεωρούνται -δικαίως- οι εκπρόσωποι της νέας γενιάς που θα κατακτήσει πρωταθλήματα στη Formula 1 και ο Ολλανδός μετρά ήδη δύο ενώ είναι καθ’ οδόν για τον τρίτο του σερί τίτλο.

Οι δυο τους έχουν δώσει αρκετές μάχες εντός πίστας, όμως υπάρχουν σαφείς διαφορές στην απόδοσή τους. Ο Ολλανδός της Red Bull Racing κάνει σπάνια λάθη, ενώ ο Μονεγάσκος της Ferrari έχει συχνά επαφές με τις προστατευτικές μπαριέρες.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Ferrari, Πιέρο Φεράρι, υπάρχει ένας σημαντικός λόγος που ο Λεκλέρ υστερεί έναντι του Φερστάπεν: «Ο Σαρλ έχει την ταχύτητα να είναι ισάξιος του Φερστάπεν. Όμως έχει λιγότερη εμπειρία από πλευράς συμμετοχών σε Grand Prix. Ο Λεκλέρ μπορεί να βελτιωθεί και θα εξελιχθεί ως οδηγός. Για τον Σάινθ ισχύει το ίδιο, δεν έχουμε δει ακόμη την πλήρη δυναμική του, το περιμένουμε».

Πράγματι, αν δούμε τι λένε οι αριθμοί, ο Φερστάπεν έχει συμμετάσχει σε 168 Grand Prix, ενώ ο Λεκλέρ σε 107 αγώνες. Ο Φεράρι δηλώνει θαυμαστής του Ολλανδού πρωταθλητή και τόνισε πως βρίσκεται στο απόγειο της καριέρας του.

«Είναι τρομερά γρήγορος. Οδήγησε στη Formula 1 πριν καν πάρει την άδεια οδήγησής του. Ήμουν εκεί όταν πήρε την πρώτη του νίκη στη Βαρκελώνη. Έκανε λάθη, είχε ατυχήματα. Είναι νέος αλλά έχει μπόλικη εμπειρία. Είναι ένας φοβερός οδηγός που είναι τώρα στο απόγειο της καριέρας του», είπε στο Autosprint.

Φωτογραφίες: Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!