Formula 1: Η Ferrari ετοιμάζει πρόταση «μαμούθ» για τον Χάμιλτον

Formula 1: Η Ferrari ετοιμάζει πρόταση «μαμούθ» για τον Χάμιλτον
Σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα η Scuderia ετοιμάζεται να προσεγγίσει τον 7 φορές πρωταθλητή της F1 με τον Τζον Έλκαν να ηγείται της προσπάθειας.

Στο τέλος της φετινής χρονιάς, ολοκληρώνεται το συμβόλαιο του Λιούις Χάμιλτον με τη Mercedes-AMG. Τόσο ο Βρετανός όσο και η γερμανική ομάδα θέλουν να συνεχίσουν μαζί του ταξίδι τους στη Formula 1, όμως δεν έχουμε δει ακόμα να πέφτουν οι υπογραφές. Ως εκ τούτου, αρκετές φήμες κυκλοφορούν στο διεθνή Τύπο σχετικά με το πού θα αγωνίζεται την επόμενη χρονιά.

Σύμφωνα με τη Mail Sport, η Scuderia Ferrari θέλει στο δυναμικό της τον Χάμιλτον και είναι έτοιμη να του κάνει πρόταση. Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, ο πρόεδρος της Ferrari, Τζον Έλκαν, έχει θέσει σε ισχύ το σχέδιό του και το ποσό που θα προσφέρει στον Χάμιλτον είναι 46 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Έτσι, θα επιχειρήσει να τον αποσπάσει από τη Mercedes, που διανύει περίοδο αγωνιστικής κρίσης.

Στην περίπτωση που ο Χάμιλτον αποφασίσει να αλλάξει ομάδα και να γίνει οδηγός της Ferrari, θα πλαισιώσει τον Σαρλ Λεκλέρ στο Μαρανέλο. Αυτό το σενάριο θέτει αυτόματα εκτός ομάδας τον Κάρλος Σάινθ, ο οποίος φέτος δυσκολεύεται σημαντικά να βρει ρυθμό με την SF-23.

To δεύτερο σενάριο που παραθέτουν οι Βρετανοί είναι αυτό της ανταλλαγής μεταξύ Χάμιλτον και Λεκλέρ, όμως είναι άγνωστο να στο Μαρανέλο σκέφτονται να αποχωριστούν τον αστέρα τους.

Η Mercedes πάντως, δεν θα μείνει με «σταυρωμένα χέρια», καθώς σκοπεύει να κρατήσει τον Χάμιλτον όποιες κι αν είναι οι οικονομικές του απαιτήσεις. Ο 38χρονος βρίσκεται από το 2013 στη γερμανική ομάδα και έχει κατακτήσει με αυτήν έξι πρωταθλήματα οδηγών.

Φωτογραφίες: forkspor/twitter

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!