Formula 1: Ο Τζώρτζης Μαρκογιάννης σχολιάζει στο Gazzetta το τελευταίο GP

Formula 1: Ο Τζώρτζης Μαρκογιάννης σχολιάζει στο Gazzetta το τελευταίο GP
Ο ταλαντούχος οδηγός αγώνων σχολιάζει για το gMotion όσα συμβαίνουν στις πίστες της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ένας ακόμη γύρος του φετινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Formula 1 ολοκληρώθηκε, με έναν ακόμη θρίαμβο για τη Red Bull Racing. Μετά την νίκη του Σέρχιο Πέρεζ στους δρόμους του Μπακού, ο παγκόσμιος πρωταθλητής Μαξ Φερστάπεν επιχείρησε να συνθλίψει κάθε αμφιβολία για το ποιος είναι το πραγματικό φαβορί του φετινού τίτλου, και κυριάρχησε των υπολοίπων συμπεριλαμβανομένου και του Μεξικανού, παρά το γεγονός ότι εκκίνησαν με 8 θέσεις διαφορά.

Τόσο στο πρώτο σκέλος του αγώνα κατά την διάρκεια του οποίου ο Φερστάπεν είχε σκληρότερα ελαστικά, τόσο και μετά την αλλαγή του ομοστάβλου του, όπου είχαν ίδια γόμα ελαστικών αλλά με τον Πέρεζ να έχει προβάδισμα λόγω της σαφώς μικρότερης διάρκειας ζωής τους, ο τελευταίος δεν κατόρθωσε να απαντήσει στον ταχύτατο ρυθμό του Ολλανδού. Ωστόσο κατοχύρωσε την αμέσως καλύτερη θέση με σχετική άνεση, εξασφαλίζοντας 18 ακόμη βαθμούς για την ομάδα του.

GP Μαϊάμι 2023

Προχωρώντας στο υπόλοιπο grid, το τελευταίο σκαλί του βάθρου κατέλαβε, για τέταρτη φορά σε πέντε γύρους, ο Φερνάντο Αλόνσο, σε έναν μοναχικό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αγώνα, όπου δεν δέχτηκε ιδιαίτερη πίεση από πίσω, με εξαίρεση τους πρώτους γύρους.

Σχετικά ομαλά κύλησε ο αγώνας και για τον Τζορτζ Ράσελ, καθώς τερμάτισε τέταρτος, δύο θέσεις μπροστά από τον ομόσταβλό του, Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος εκκίνησε 13ος, μετά την αποτυχία του να μπει στο Q3.

Ανάμεσα στους δυο τερμάτισε ο Κάρλος Σάινθ, του οποίου οι δηλώσεις σχετικά με την έλλειψη ισορροπίας στο μονοθέσιο γεννούν υποψίες για την πορεία της Φερράρι στους επόμενους αγώνες.

Προβληματισμένος ήταν και ο teammate του, Σαρλ Λεκλέρ, όπως ανέφερε μετά τις κατατακτήριες και τον αγώνα, και είναι πλέον εμφανές ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα που χρήζουν άμεσης λύσης, προκειμένου να μείνουν στην μάχη με τη Mercedes και την Aston Martin.

Ακολούθησαν οι Γάλλοι της Alpine, με τον Πιερ Γκασλί να πρωταγωνιστεί το Σάββατο με μια επίδοση που τον έφερε στην τρίτη σειρά της εκκίνησης. Όπως όμως αναμενόταν, ο ρυθμός του μονοθεσίου τους είναι ανεπαρκής σε αυτό το στάδιο για να επιτεθούν στις πρώτες τέσσερις ομάδες. Επίσης ευνοημένος το Σάββατο ήταν ο Κέβιν Μάγκνουσεν, ο οποίος, ξεκινώντας 4ος, κατάφερε να πάρει τον τελευταίο βαθμό της πρώτης δεκάδας.

Απογοητευτικό τριήμερο για τη McLaren, με τον Λάντο Νόρις να δέχεται επαφή μετά το μπλοκάρισμα του Νικ Ντε Βρις στην εκκίνηση, και τον Όσκαρ Πιάστρι να τερματίζει μόλις στην 19η θέση, μπροστά μόνο από τον τοπικό ήρωα Λόγκαν Σάρτζεντ. Ο Γιούκι Τσουνόντα κατέληξε στην ενδέκατη θέση, πραγματοποιώντας μια καλή εκκίνηση και διατηρώντας έναν ικανοποιητικό ρυθμό, ενώ ακριβώς πίσω του είχε την Aston Martin του Καναδού Λανς Στρολ.

Ο Τζώρτζης Μαρκογιάννης
Ο Τζώρτζης Μαρκογιάννης συμμετείχε τις τελευταίες τρεις σεζόν στην Ιταλική Formula 4 και φέτος είναι μέλος της ομάδας σχολιασμού των Grand Prix της F1 σε ΑΝΤ1 και ΑΝΤ1+.

Φωτογραφίες: Red Bull Content Pool, Sauber Motorsport

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!