Formula 1: Το κάλεσμα του Χόρνερ στον Ίλον Μασκ

Formula 1: Το κάλεσμα του Χόρνερ στον Ίλον Μασκ
Ο επικεφαλής της Red Bull Racing θεωρεί πως η F1 θα ήταν ιδανικό επενδυτικό πεδίο για τον «Κύριο Tesla».

Ένα από τα πρόσωπα που τράβηξαν τα βλέμματα στο προηγούμενο Grand Prix του μαγικού κόσμου της Formula 1, αυτό του Μαϊάμι στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, ήταν ο Ίλον Μάσκ. Ο δισεκατομμυριούχος που βρέθηκε στα γκαράζ της πρωταθλήτριας Red Bull Racing.

Δεν ήταν τυχαία εκεί, καθώς συνδετικό κρίκο αποτέλεσε ο συνεργάτης του Λάρι Έλισον, ιδρυτής και Πρόεδρος της Oracle η οποία είναι ο κύριος χορηγός της αυστριακής ομάδας.

O Μασκ φωτογραφήθηκε με τους Μαξ Φερστάπεν-Σέρχιο Πέρεζ αλλά και τον επικεφαλής των «ταύρων», Κρίστιαν Χόρνερ, με τον οποίο συνομίλησε εκτενώς. Με την κουβέντα τους να είναι πολυδιάστατη και να αφορά ακόμα και… αγώνες ανάμεσα σε μονοθέσιο της Formula 1 και ένα από τα δημιουργήματα του επιχειρηματία από τη Νότια Αφρική.

Όμως μιλώντας σχετικά στους Financial Times, o Χόρνερ άνοιξε διάπλατα την πόρτα του σπορ, τονίζοντας πως μία επένδυση του «Κυρίου Tesla» στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού θα ωφελούσε και τις δύο πλευρές.

Ο Μαξ Φερστάπεν στο grid του Μαϊάμι

«Ήταν ωραίο που τον είδαμε σε έναν αγώνα της F1, να ασχολείται ξανά με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Πιστεύω πως εντυπωσιάστηκε από την τεχνολογία μας. Προφανώς είναι ένας απίστευτα έξυπνος άνθρωπος, ήθελε να μάθει τα πάντα για τις μπαταρίες και άλλους τομείς, όπως την ισχύ και την ενέργεια του μονοθεσίου. Έριξε το γάντι λέγοντας πως ήθελε να μας συναγωνιστεί με ένα από τα ηλεκτρικά οχήματά του αλλά μετά συνειδητοποίησε πως θα μπορούσε να καλύψει μόνο το μισό αγώνα. Η Formula 1 έχει μεγάλες αλλαγές κανονισμών το 2026, στους οποίους η μπαταρία γίνεται πιο σημαντική, άρα θα ήταν προφανώς σπουδαίο να προσελκύσουμε τέτοιου επιπέδου ταλέντα, ώστε να έρθουν και να επενδύσουν στη Formula 1», είπε ο Χόρνερ.

Λέτε να δούμε τον Μασκ να εμπλέκεται στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού;

Φωτογραφίες: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!