Volvo EX30: Ανοίγεις την πόρτα χωρίς να έχεις κοιτάξει; (vid)

Volvo EX30: Ανοίγεις την πόρτα χωρίς να έχεις κοιτάξει; (vid)

Volvo EX30: Ανοίγεις την πόρτα χωρίς να έχεις κοιτάξει; (vid)
Με αφορμή το νέο αμιγώς ηλεκτρικό EX30, η Volvo επενδύσει σε νέα συστήματα ασφάλειας.

Ένα από τα μοντέλα της Volvo που αναμένουμε διακαώς είναι το επερχόμενο αμιγώς ηλεκτρικό EX30. Το μικρότερο ηλεκτρικό SUV της σουηδικής μάρκας, εκτός από τις δυνατότητες και την πολυτέλεια που θα διαθέτει, υπόσχεται και πολλές καινοτομίες στον τομέα της ασφάλειας.

Ένα από εκείνα τα συστήματα που θα μας απασχολήσουν στο νέο EX30 είναι το Door Opening Alert. Ένα σύνηθες ατύχημα που έχει καταγραφεί στους δρόμους της πόλης είναι το άνοιγμα της πόρτας που οδηγεί σε σύγκρουση με δικυκλιστές. Το επερχόμενο Volvo EX30 εξοπλίζεται με Door Opening Alert το οποίο μπορεί να προειδοποιήσει μέσω οπτικών και ακουστικών ενδείξεων τον οδηγό όποτε ετοιμάζεται να ανοίξει μια πόρτα μπροστά σε έναν διερχόμενο δικυκλιστή ή άλλο χρήστη του δρόμου.

v

Το πιο μικρό SUV της Volvo δεν μένει όμως στα συστήματα καθώς είναι δομικά σχεδιασμένο για να προσφέρει προστασία στους επιβάτες. Η σχεδίαση του EX30 αντανακλά αυτή τη δέσμευση ασφάλειας της Volvo, μέσω ενίσχυσης στον κλωβό ασφαλείας, στις κολόνες Α, B και C, καθώς και στην οροφή. Με δεδομένο ότι πρόκειται για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, ιδιαίτερη σημασία έχει η ενσωμάτωση της μπαταρίας. Το πλαίσιο και ο κλωβός ασφαλείας είναι φτιαγμένα από διάφορους τύπους χάλυβα υψηλής αντοχής που αντισταθμίζουν με αποτελεσματικό τρόπο την επίπτωση μίας πιθανής σύγκρουσης.

vol

Το EX30 περιλαμβάνει επίσης έναν αερόσακο στην εσωτερική πλευρά του καθίσματος του οδηγού, σχεδιασμένο έτσι ώστε να συμβάλλει στη μείωση των τραυματισμών στον θώρακα και στο κεφάλι σε περίπτωση μίας πλευρικής σύγκρουσης. Επιπλέον, το Volvo EX30 προσφέρει ένα προηγμένο πακέτο από νέες λειτουργίες ενεργητικής ασφάλειας που βοηθούν στην προστασία των ανθρώπων μέσα και έξω από το αυτοκίνητο.

vg

Ο Όσα Χάγκλουντ, Επικεφαλής του Κέντρου Ασφαλείας της Volvo Cars, δήλωσε: «Εδώ και πολύ καιρό, είχαμε εστιάσει στην ασφάλεια σε αστικά περιβάλλοντα, όπου τα αυτοκίνητα μοιράζονται τον χώρο με πεζούς και δικυκλιστές. Με το Volvo EX30 οδηγούμε την ασφάλεια στην πόλη στο επόμενο επίπεδο, δημιουργώντας ένα μικρό SUV που είναι ιδανικός σύντροφος για μία άνετη οδηγική εμπειρία, ενώ προσέχει εσάς και τους άλλους στους γεμάτους κίνηση δρόμους των σύγχρονων πόλεων».

Το σύστημα της Volvo.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!