Formula 1: H Ferrari έχει μία ευαισθησία που της κοστίζει

Formula 1: H Ferrari έχει μία ευαισθησία που της κοστίζει
Ο Σαρλ Λεκλέρ αποκάλυψε μία από τις αδυναμίες του φετινού μονοθεσίου της Scuderia Ferrari στην F1.

Πέρυσι τέτοια εποχή, ο Σαρλ Λεκλέρ ήταν… καβάλα στο άλογο, έχοντας κάνει δυναμικό ξεκίνημα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 του 2022. Μπορεί αυτό τελικά να μην μετουσιώθηκε σε τίτλους αφού στην πορεία της σεζόν η Red Bull Racing “προσπέρασε” της Scuderia Ferrari αλλά είναι ξεκάθαρο πως πέρυσι οι «κόκκινοι» ήταν πολύ πιο ισχυροί.

Ο Σαρλ Λεκλέρ στο Μαϊάμι

Φέτος το ξεκίνημα ήταν απογοητευτικό, η SF-23 δεν έχει την απαιτούμενη ταχύτητα ενώ παράλληλα “τρώει” τα πίσω ελαστικά. Όμως τα προβλήματα αφορούν τελικά… τρίπτυχο και ο Λεκλέρ είναι αυτός που αποκάλυψε μία ακόμα αδυναμία του ιταλικού μονοθεσίου.

«Έχουμε μία αδυναμία κι αυτή είναι η συμπεριφορά του μονοθεσίου μας όταν έχει ούριο άνεμο. Υπό αυτές τις συνθήκες, “υποφέρουμε” περισσότερο από τους άλλους. Φέτος είναι πολύ ευαίσθητο στον άνεμο και αυτό μας δημιουργεί πρόβλημα», είπε ο Μονεγάσκος.

Στη συνέχεια, ο 25χρονος μίλησε για έναν ακόμα τομέα όπου τα πράγματα δεν κυλούν όπως θα ήθελε: «Ένα άλλο πρόβλημα είναι η σταθερότητα. Κάποιες φορές νιώθουμε πως έχουμε κάνει βήμα προς τα εμπρός και μετά, όταν αντιμετωπίζουμε συγκεκριμένες συνθήκες, όπως υψηλότερες θερμοκρασίες, τότε είμαστε εντελώς εκτός του ιδανικού “παραθύρου” λειτουργίας των ελαστικών».

Μετά από πέντε αγώνες τη φετινή σεζόν, Λεκλέρ και Ferrari έχουν στο ενεργητικό τους μόνο μία pole position και μόνο μία παρουσία στο βάθρο – αμφότερα στο Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν.

Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!