Formula 1: Ο Ρικάρντο υποψήφιος αντικαταστάτης του Ντε Βρις στην AlphaTauri

Formula 1: Ο Ρικάρντο υποψήφιος αντικαταστάτης του Ντε Βρις στην AlphaTauri
O Αυστραλός οδηγός δεν αποκλείεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση αρκετά σύντομα, καθώς φήμες τον θέλουν να παίρνει τη θέση του Νικ Ντε Βρις στη Scuderia AlphaTauri.

Έπειτα από δύο κακές σεζόν στην McLaren, o Ντάνιελ Ρικάρντο έμεινε δίχως αγωνιστική θέση για τη φετινή χρονιά της Formula 1. Ο Αυστραλός υπέγραψε στη Red Bull Racing ως τρίτος οδηγός και περνά τον περισσότερο χρόνο του στον προσομοιωτή του Μίλτον Κινς, αλλά και σε προωθητικές εκδηλώσεις. Μάλιστα, έχει παραστεί σε ορισμένα Grand Prix στο 2023, όπως προβλέπει το συμβόλαιό του.

Όπως όμως φαίνεται, δεν αποκλείεται να τον δούμε στη δράση και μάλιστα πολύ σύντομα. Ο Ρικάρντο βρέθηκε στο εργοστάσιο της Scuderia AlphaTauri, στη Φαέντσα της Ιταλίας, προκειμένου να φτιαχτεί κάθισμα στα μέτρα του. Η επίσκεψή του δεν ήταν απρόσμενη, καθώς διατελεί ρόλο αναπληρωματικού οδηγού και στη δεύτερη ομάδα της Red Bull.

Σύμφωνα με το motorsport.com, στην AlphaTauri και στη Red Bull Racing, δεν είναι ευχαριστημένοι με τις επιδόσεις του Νικ Ντε Βρις, ο οποίος δεν έχει αποδώσει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Έτσι, οι φήμες αντικατάστασής του έχουν ήδη ξεκινήσει να κυκλοφορούν από στόμα σε στόμα.

Ο Ολλανδός έχει ως καλύτερο τερματισμό τη 14η θέση σε Μπαχρέιν και Σαουδική Αραβία. Ωστόσο είχε δύο πολύ κακούς αγώνες σε Αυστραλία και Αζερμπαϊτζάν, εγκαταλείποντας. Στο Μαϊάμι, τερμάτισε 18ος, ενώ στον πρώτο γύρο προκάλεσε επαφή με τον Λάντο Νόρις της McLaren. Παρά το γεγονός πως δεν έχει στα χέρια του ένα γρήγορο μονοθέσιο, η απόδοσή του σε σύγκριση με τον teammate του, Γιούκι Τσουνόντα, είναι υποδεέστερη.

Νικ Ντε Βρις

Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, πιέσεις έχουν αρχίσει να ασκούνται προς τον Ντε Βρις, ώστε να βελτιώσει άμεσα την απόδοσή του. Οι επόμενοι τρεις αγώνες σε Ίμολα, Μονακό και Ισπανία, αναμένεται να αποδειχθούν καθοριστικοί για το μέλλον του στην ομάδα.

Παρά το γεγονός πως δεν έχει οδηγήσει μονοθέσιο Formula 1 από το Grand Prix Άμπου Ντάμπι του 2022, ο Ρικάρντο φαντάζει ως η ιδανική λύση για την AlphaTauri, αν η ομάδα αποφασίσει να προβεί σε αλλαγή οδηγού. Με δεδομένο πως η Red Bull παίρνει τις τελικές αποφάσεις για το ποιος οδηγεί στην ιταλική ομάδα, το ενδεχόμενο να δούμε αυτή την αλλαγή δεν είναι απίθανο.

Φωτογραφίες: Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!