Είναι η BMW S1000XR η επόμενη M;

Είναι η BMW S1000XR η επόμενη M;
Πολύ θα θέλαμε το επόμενο θαύμα του τμήματος BMW M να είναι η (hyper) sport touring M1000XR.

Την τελευταία τριετία η συνεργασία της BMW Motorrad με το αγωνιστικό τμήμα M της BMW πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο. Το ξεκίνημα έγινε με τη δημιουργία της hypersport μοτοσικλέτας M1000RR η οποία απέκτησε κυρίαρχη θέση στους αγώνες μοτοσικλέτας σε παγκόσμιο επίπεδο. Το 2023 προστέθηκε ο «γυμνός πειρασμός» M1000R, ένα streetfighter με ακραία δύναμη και συστήματα που δεν έχουμε συναντήσει σε άλλη μοτοσικλέτα μέχρι τώρα.

Το επόμενο μοντέλο της συνεργασίας BMW Motorrad και BMW M δεν γνωρίζουμε ποιο θα είναι, αλλά σίγουρα ξέρουμε πιο θα θέλαμε να είναι, ιδιαίτερα μετά το σχέδιο που δημοσιοποίησε ο γνωστός σχεδιαστής Καρ Λι. Στο σχέδιο εμφανίζεται η M1000XR όπως την έχει φανταστεί ο δημιουργός και όπως όλοι φαντάζομαι θα θέλαμε να δούμε από το τμήμα M.

BMW

Το κουστούμι είναι βαμμένο στα πρότυπα της M1000RR σε μαύρο χρώμα με γραφικά της M. Τα ανθρακονήματα είναι σε αφθονία, ενώ η μοτοσικλέτα διαθέτει αεροδυναμικά φτερά τα οποία αναλαμβάνουν να κρατήσουν τη μοτοσικλέτα καρφωμένη στην άσφαλτο σε ταχύτητες 280+ Km/h. Οι αναρτήσεις είναι ηλεκτρονικές της Marzocchi και τα φρένα από την σειρά superbike της BMW M.

Η μάσκα είναι ελαφρώς πιο αεροδυναμικά σχεδιασμένη για καλύτερη προστασία, ενώ ο κινητήρας προέρχεται απευθείας από το γυμνό M1000R. Το τετρακύλινδρο σύνολο των 999 κ.εκ. αποδίδει 210 ίππους και 113 Nm ροπής συνοδευόμενο από όλα τα σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης συμπεριλαμβανομένου του καινοτόμου συστήματος Drift Mode της BMW Motorrad. Δεν γνωρίζουμε αν ποτέ ασχοληθεί η BMW με μια τέτοια έκδοση, αλλά αν το έκανε θα μιλάγαμε για το απόλυτο sport touring.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!