Formula 1: Ο Σάινθ «φλέρταρε» με τον τοίχο στον αγώνα του Μπακού

Formula 1: Ο Σάινθ «φλέρταρε» με τον τοίχο στον αγώνα του Μπακού
Απογοητευμένος και δυσαρεστημένος ήταν ο Ισπανός οδηγός της Ferrari για την εμφάνισή του στο GP της F1 στο Αζερμπαϊτζάν.

Από τις κατατακτήριες δοκιμές της Παρασκευής στο Grand Prix Αζερμπαϊτζάν, ο Κάρλος Σάινθ δεν μπορούσε να πλησιάσει σε ρυθμό τον teammate του, Σαρλ Λεκλέρ. Ο Ισπανός έμεινε σχεδόν ένα δευτερόλεπτο πίσω από τον Μονεγάσκο, ενώ στο Sprint Shootout του Σαββάτου κατάφερε να μειώσει κατά το ήμισυ τη διαφορά.

Στο Grand Prix της Κυριακής, ο ρυθμός του ήταν απογοητευτικός και τερμάτισε 5ος, είκοσι-τέσσερα δευτερόλεπτα πίσω από τον Λεκλέρ. Μάλιστα, αν ο Λιούις Χάμιλτον που τον ακολουθούσε, είχε υψηλότερη τελική ταχύτητα, τότε θα τον πέρναγε.

Μετά το τέλος του αγώνα στο Μπακού, ο Σάινθ ήταν ιδιαίτερα απογοητευμένος με τη συνολική του εικόνα στο τριήμερο: «Στο πρώτο μέρος του αγώνα με τη μεσαία γόμα ελαστικών, είχα βρει αρκετά καλό ρυθμό. Όταν όμως πέρασα στη σκληρή γόμα, τα προβλήματα και οι δυσκολίες που είχα τις προηγούμενες ημέρες επανήλθαν και πάλι. Έπρεπε απλά να τερματίσω 5ος. Ήμουν στο όριο να έχω σύγκρουση με τον τοίχο, είχα την αίσθηση πως θα έχανα τον έλεγχο του μονοθεσίου στον αγώνα. Ήταν ένα δύσκολο ψυχολογικά τριήμερο με όλες τις δυσκολίες που είχα. Είμαι σίγουρος πως θα βρούμε τι πήγε λάθος και θα το λύσουμε ενόψει του αγώνα στο Μαϊάμι».

Στην ερώτηση γιατί είχε τόσα προβλήματα στους στενούς δρόμους του Μπακού και δεν μπόρεσε να πλησιάσει την απόδοση του Λεκλέρ, ο Ισπανός απάντησε: «Δεν ξέρω γιατί δεν είχαμε το χρόνο να κάνουμε ανάλυση. Έπρεπε να ετοιμαστούμε για τις κατατακτήριες μετά την πρώτη περίοδο δοκιμών. Δεν είχαμε καθόλου χρόνο να κάνουμε ενδελεχή έρευνα στα δεδομένα για να δούμε τι θα μπορούσαμε να αλλάξουμε. Μαζί με τους μηχανικούς μου, θα βρούμε τι πήγε λάθος και θα βελτιωθούμε για το Μαϊάμι».

Λόγω της δομής του αγωνιστικού τριημέρου στο Μπακού που περιλάμβανε Αγώνα Σπριντ, τα μονοθέσια μπήκαν υπό καθεστώς parc-ferme πριν τις κατατακτήριες δοκιμές της Παρασκευής. Αυτό σημαίνει πως οι μηχανικοί δεν μπορούσαν να κάνουν αλλαγές στο set-up των μονοθεσίων.

Φωτογραφίες: Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!