Formula 1, Πέρεζ: «Ο Μαξ με πίεζε, όμως διατήρησα τον έλεγχο»

Κώστας Μπιτσικώκος
Formula 1, Πέρεζ: «Ο Μαξ με πίεζε, όμως διατήρησα τον έλεγχο»
Ο Μεξικανός οδηγός της Red Bull Racing παραδέχτηκε ότι τον ευνόησε η χρονική στιγμή εμφάνισης του αυτοκινήτου ασφαλείας στο GP Αζερμπαϊτζάν.

Η δεύτερη φετινή νίκη και έκτη συνολικά στην καριέρα του στη Formula 1, ήρθε αρκετά ευκολότερα από το αναμενόμενο για τον Σέρχιο Πέρεζ. O Μεξικανός εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι ο teammate του στη Red Bull Racing, Μαξ Φερστάπεν είχε κάνει pit stop ελάχιστα πριν την εμφάνιση του αυτοκινήτου ασφαλείας και έτσι τέθηκε επικεφαλής του αγώνα στο Μπακού.

Στις δηλώσεις του μετά την καρό σημαία, ο Πέρεζ αναφέρθηκε στο πώς τον βοήθησε να φθάσει στη νίκη η εξέλιξη του Grand Prix Αζερμπαϊτζάν. «Η εξέλιξη του αγώνα με το αυτοκίνητο ασφαλείας με ευνόησε σήμερα. Έμεινα εντός ορίων του DRS και άσκησα πίεση στον Μαξ, οπότε το πρώτο στιντ ήταν καλύτερο. Μετά την είσοδο του αυτοκινήτου ασφαλείας δημιουργήθηκαν νέα δεδομένα, ένας διαφορετικός αγώνας με σκληρή γόμα ελαστικών».

Σχετικά με το αν υπήρχε διαφορά στο ρυθμό του με αυτόν του Φερστάπεν, ο 33χρονος Μεξικανός τόνισε: «Η διαφορά μας σήμερα ήταν μικρή, πιέσαμε και οι δύο στο όριο. Ακουμπήσαμε τον τοίχο ορισμένες φορές, ευτυχώς δεν είχαμε κάποιο κλατάρισμα. Ο Μαξ με πίεζε πραγματικά σε όλο τον αγώνα, όμως κατάφερα να διατηρήσω τον έλεγχο».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!