Formula 1, Το Grand Prix Μπακού δεν «ανήκει» σε κανέναν

Formula 1, Το Grand Prix Μπακού δεν «ανήκει» σε κανέναν
Ο αγώνας της F1 στους δρόμους της πρωτεύουσας του Αζερμπαϊτζάν έχει μία ενδιαφέρουσα ιδιαιτερότητα.

Το Grand Prix του μαγικού κόσμου της Formula 1 που διεξάγεται στους δρόμους του Μπακού, είναι πάντα συναρπαστικό και ανατρεπτικό. Κρύβει δράμα και συχνά έχει ενδιαφέρουσες ανακατατάξεις.

Αυτός είναι ίσως και ο λόγος που έχει προκύψει το ενδιαφέρον παρακάτω στατιστικό: παρότι η κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού έχει ήδη επισκεφτεί επτά φορές το σιρκουί στα παράλια της Κασπίας θάλασσας, κανένας οδηγός δεν έχει πανηγυρίσει δύο φορές. Τουλάχιστον στους Κυρίως Αγώνες αφού η χθεσινή επιτυχία του Σέρχιο Πέρεζ στον Αγώνα Σπριντ, δεν λογίζεται στατιστικά ως νίκη σε Grand Prix.

Μέχρι σήμερα λοιπόν, στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν έχουν σταθεί κατά χρονική σειρά: ο Νίκο Ρόσμπεργκ, ο Ντάνιελ Ρικάρντο, ο Λιούις Χάμιλτον, ο Βάλτερι Μπότας, ο Σέρχιο Πέρεζ και ο Μαξ Φερστάπεν.

Οι νικητές στο GP Μπακού

Αν θέλετε να το δούμε και από άλλη οπτική γωνία, μόνο οδηγοί της Mercedes-AMG και της Red Bull Racing. Λέτε αυτό να αλλάξει σήμερα; Για πρώτη φορά φέτος ο Σαρλ Λεκλέρ εκκινεί από την pole position.

Το LIVE του Gazzetta ξεκινά στις 13.40 ώρα Ελλάδας και ο αγώνας θα προβληθεί από τον ΑΝΤ1 και το ΑΝΤ1+.

Φωτογραφίες:

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!