Formula 1: Ποιον παγκόσμιο πρωταθλητή δεν θα ήθελε στην ομάδα του ο Στάινερ;

Formula 1: Ποιον παγκόσμιο πρωταθλητή δεν θα ήθελε στην ομάδα του ο Στάινερ;
Ο «δαιμόνιος» επικεφαλής της Haas, επέλεξε έναν παγκόσμιο πρωταθλητή από το τωρινό grid που δεν θα υπέγραφε στην ομάδα του. Και έχει συγκεκριμένο λόγο για αυτό.

Στο σημερινό grid της Formula 1 αγωνίζονται συνολικά τρεις παγκόσμιοι πρωταθλητές. Αυτοί είναι οι: Λιούις Χάμιλτον με επτά τίτλους, Φερνάντο Αλόνσο με δύο τίτλους και Μαξ Φερστάπεν, επίσης με δύο τίτλους. Και οι τρεις τους θα ήταν υπερπολύτιμοι για οποιαδήποτε ομάδα του σημερινού grid. Ωστόσο υπάρχουν και κάποιοι που δεν θα ήθελαν τις υπηρεσίες τους.

Ο επικεφαλής της Haas, Γκίνθερ Στάινερ, ήταν καλεσμένος στο podcast του Sky Sports F1 και έκανε δηλώσεις που θα συζητηθούν. Ο 58χρονος ρωτήθηκε ποιον πρωταθλητή θα επέλεγε από το σημερινό grid για οδηγό στην ομάδα του και ποιον όχι. «Δεν θα ήθελα τον Λιούις Χάμιλτον γιατί είναι μεγάλος σε ηλικία. Αλλά υπάρχει ένας ακόμα που είναι πολύ καλός. Αυτός είναι ο Φερνάντο. Ο τύπος είναι πάνω από 40 ετών και ξέρει πολύ καλά να οδηγεί», είπε χαρακτηριστικά.

Χάμιλτον Αλόνσο

Επιπλέον, του τέθηκε ερώτηση για το ποιον νεαρό οδηγό από το σημερινό grid θα ήθελε στην ομάδα του, εφόσον ήταν διαθέσιμος: «H άποψή μου είναι σίγουρα αμφιλεγόμενη. Αλλά μπορώ να την πω γιατί έτσι κι αλλιώς δεν πρόκειται να οδηγήσουν για εμένα. Αυτό λύνει το πρόβλημά μου. Σίγουρα θα επέλεγα τον Μαξ Φερστάπεν. Και είτε τον Σαρλ Λεκλέρ, είτε τον Τζορτζ Ράσελ».

Προς το παρόν ο Στάινερ πρέπει να αρκεστεί στις υπηρεσίες των Νίκο Χούλκενμπεργκ και Κέβιν Μάγκνουσεν. Τα συμβόλαια και των δύο ολοκληρώνονται στο τέλος της φετινής χρονιάς και το ενδεχόμενο να παραμείνουν στη Haas είναι αρκετά πιθανό.

Φωτογραφίες: Haas, F1/Twitter

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!