Formula 1, Αζερμπαϊτζάν: Το πρόγραμμα του αγωνιστικού τριημέρου

Formula 1, Αζερμπαϊτζάν: Το πρόγραμμα του αγωνιστικού τριημέρου
Η αγωνιστική δράση στον κόσμο της F1 επιστρέφει, με το κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ να επισκέπτεται τo Αζερμπαϊτζάν και το σιρκουί πίστας του Μπακού.

Έπειτα από διακοπή τεσσάρων εβδομάδων, η Formula 1 επιστρέφει με το Grand Prix Αζερμπαϊτζάν το τριήμερο 28-30 Απριλίου. Ομάδες και οδηγοί γέμισαν τις μπαταρίες τους και είναι έτοιμοι για ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα που περιλαμβάνει πέντε αγώνες στις επόμενες έξι εβδομάδες. Το αγωνιστικό τριήμερο στο σιρκουί πόλης του Μπακού είναι το πρώτο στο οποίο θα πραγματοποιηθεί Αγώνας Σπριντ. Λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η δράση, το σπορ επιβεβαίωσε αλλαγές στη δομή του Grand Prix, με μία επιπλέον περίοδο κατατακτήριων δοκιμών το Σάββατο.

Η πίστα έκανε ντεμπούτο στο πρόγραμμα της Formula 1 το 2016 και φημίζεται για τους ιδιαίτερα ανατρεπτικούς αγώνες που προσφέρει. Η διαδρομή έχει μήκος 6.001 μέτρα και την Κυριακή οι οδηγοί θα διανύσουν 51 γύρους. Συνολικά, έχουν κερδίσει έξι διαφορετικοί οδηγοί. Πρόκειται για τους: Νίκο Ρόσμπεργκ, Βάλτερι Μπότας, Λιούις Χάμιλτον, Ντάνιελ Ρικάρντο, Σέρχιο Πέρεζ και Μαξ Φερστάπεν. Το ρεκόρ πίστας κατέχει ο Σαρλ Λεκλέρ από το 2019 με χρόνο 1:43,009.

Μετά από τρεις αγώνες, ο Μαξ Φερστάπεν προηγείται στο πρωτάθλημα με 69 βαθμούς και οδεύει στο Αζερμπαϊτζάν ως το μεγάλο φαβορί. Η Red Bull Racing έχει το ταχύτερο μονοθέσιο και αυτό έχει βάλει πολύ δύσκολα στον ανταγωνισμό. Οι Scuderia Ferrari, Mercedes-AMG και Aston Martin θέλουν να πλησιάσουν τους «ταύρους» και στο Μπακού ξεκινά ο πραγματικός «πόλεμος αναβαθμίσεων».

Ο επίσημος προμηθευτής ελαστικών της Formula 1, Pirelli, θα διαθέσει στις ομάδες τις C5 (μαλακή), C4 (μεσαία) και C3 (σκληρή) γόμες ελαστικών. Κατά το παρελθόν, η φθορά τους ήταν έντονη και δεν αποκλείεται να δούμε στρατηγικές τουλάχιστον δύο pit-stop στο Grand Prix.

Ελαστικά Pirelli Αζερμπαϊτζάν

To GP Αζερμπαϊτζάν θα μεταδοθεί ζωντανά από τον ANT1, ενώ όλο το αγωνιστικό τριήμερο από το ANT1+. Ακολουθήστε όλη τη δράση του τέταρτου τριημέρου της σεζόν στο gMotion by Gazzetta, όπως επίσης το LIVE στις δύο περιόδους κατατακτήριων δοκιμών και στον αγώνα της Κυριακής.

Πρόγραμμα Grand Prix Αζερμπαϊτζάν σε ώρες Ελλάδος.

Παρασκευή 28 Απριλίου

12:30-13:30 – Πρώτη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

16:00-17:00 – Κατατακτήριες Δοκιμές (LIVE)

Σάββατο 29 Απριλίου

11:30-12:15 – Sprint Shootout (LIVE)

16:30-17:00 – Αγώνας Σπριντ (LIVE)

Κυριακή 30 Απριλίου

14:00 – Αγώνας (LIVE)

Φωτογραφίες: redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!