Formula 1: Απολύθηκε η υπεύθυνη της «συνέντευξης» Σουμάχερ

Πάνος Σεϊτανίδης
Formula 1: Απολύθηκε η υπεύθυνη της «συνέντευξης» Σουμάχερ
Η εκδοτική εταιρεία του περιοδικού Die Aktuelle αντέδρασε στη διεθνή κατακραυγή για το επίμαχο δημοσίευμα.

Σάλο ανά την υφήλιο προκάλεσε η αισχρή επιλογή του γερμανικού κουτσομπολίστικου περιοδικού Die Aktuelle, να δημοσιεύσει αυτό που προανήγγειλε ως «αποκλειστική συνέντευξη» του Μίκαελ Σουμάχερ – την πρώτη του μετά το ατύχημα που είχε κάνοντας σκι στις 29 Δεκεμβρίου του 2013.

Μία «συνέντευξη» που ήταν αποτέλεσμα AI chatbox, με το προηγμένο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης να αναλαμβάνει να δώσει τις απαντήσεις που… θα έδινε ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1.

Η κατακραυγή ήταν καθολική και η οικογένεια Σουμάχερ να ετοιμάζεται να κινηθεί δικαστικά για το εν λόγω, κατάπτυστο δημοσίευμα.

Το δημοσίευμα της Die Aktuelle

Απαντώντας σε αυτό το αναπόφευκτο κύμα αντιδράσεων, η εκδοτική εταιρείας Funke υπό την ομπρέλα της οποίας κυκλοφορεί το Die Aktuelle, απέλυσε την αρχισυντάκτρια του περιοδικού, Αν Χόφμαν.

Μάλιστα εξέδωσε και την παρακάτω ανακοίνωση την οποία υπέγραφε η διευθύντρια των περιοδικών της Funke, Μπιάνκα Πόλμαν: «Αυτό το άνοστο και παραπλανητικό άρθρο δεν θα έπρεπε να έχει δημοσιευτεί. Με κανένα τρόπο δεν συνάδει με τα στάνταρ δημοσιογραφίας που έχουμε και που περιμένουν οι αναγνώστες μας από έναν εκδοτικό οίκο όπως η Funke».

Βέβαια η ζημιά έχει ήδη γίνει και παρά τις παραπάνω κινήσεις, η οικογένεια Σουμάχερ αναμένεται να προχωρήσει κανονικά στην κατάθεση αγωγής.

Μίκαελ Σουμάχερ με τη Mercedes-AMG F1

Φωτογραφίες: Mercedes-AMG F1

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!