MotoGP: Κανονικά ο Μιρ στο Όστιν, ο Μπραντλ στη θέση του Μάρκεθ

Κώστας Παστρίμας
MotoGP: Κανονικά ο Μιρ στο Όστιν, ο Μπραντλ στη θέση του Μάρκεθ
Η Repsol Honda θα πάρει μέρος στον αγώνα του MotoGP στην Αμερική με δύο μοτοσικλέτες.

Καθώς το MotoGP ετοιμάζεται για τον τρίτο αγώνα της χρονιάς, το GP ΗΠΑ στην πίστα του Όστιν, η Repsol Honda επιβεβαίωσε ότι θα «κατεβάσει» δύο μοτοσικλέτες στο Τέξας. Ο Τζοάν Μιρ έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό που τον άφησε εκτός Αργεντινής ενώ ο «μόνιμος» αντικαταστάτης του απόντα Μαρκ Μάρκεθ, ο Στέφαν Μπραντλ, θα βρίσκεται στη σέλα της δεύτερης εργοστασιακής RC213V.

Μπραντλ

To μήκους 5,51 χιλιομέτρων Circuit of the Americas έχει υπάρξει στο παρελθόν τόπος θριάμβου για ττη Repsol Honda, με τον Μαρκ Μάρκεθ να το κερδίζει σε επτά περιπτώσεις, καθώς ήταν αήττητος από το 2013 έως το 2018.

Ο Τζοάν Μιρ πέρασε τις ημέρες μεταξύ των αγώνων αναρρώνοντας από τον αντίκτυπο της βαριάς πτώσης του κατά τον πρώτο γύρο του αγώνα Σπριντ στην Αργεντινή. Ο Ισπανός είναι αποφασισμένος να έχει ένα Σαββατοκύριακο χωρίς προβλήματα για να συνεχίσει την προσαρμογή του στη Honda RC213V, με τα αγωνιστικά χιλιόμετρα το κλειδί για περαιτέρω βελτιώσεις. Το 2022 ο Mir πέτυχε τον ίδιο καλύτερο τερματισμό της χρονιάς, παίρνοντας την 4η θέση στο GP της Αμερικής.

Ο Μαρκ Μάρκεθ συνεχίζει να επικεντρώνεται στην αποκατάσταση του τραυματισμένου δεξιού του χεριού. Στη θέση του θα οδηγήσει ο αναβάτης δοκιμών τουHonda HRC, ο Στέφαν Μπραντλ. Ο τελευταίος αγώνας του Μπραντλ στο Όστιν ήταν το 2016 και οι εμφανίσεις του το 2013 και το 2014 με την LCR Honda έφεραν δύο τερματισμούς στην πρώτη πεντάδα. Το 2014 ξεκίνησε από την πρώτη σειρά, πίσω από Μάρκεθ και Πεντρόσα καθώς οι αναβάτες της Honda είχαν «κλειδώσει» την πρώτη σειρά της εκκίνησης.

Ο Αγώνας Σπριντ του Σαββάτου στο COTA θα ξεκινήσει στις 23:00 ώρα Ελλάδας και ο «κυρίως» αγώνας της Κυριακής θα ξεκινήσει στις 22:00 ώρα Ελλάδας.

» Tο πρόγραμμα του grand prix ΗΠΑ

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!