Formula 1: Χόρνερ και Βολφ ζητούσαν από τον Τοντ να επέμβει στο φινάλε του 2021

Πάνος Σεϊτανίδης
Formula 1: Χόρνερ και Βολφ ζητούσαν από τον Τοντ να επέμβει στο φινάλε του 2021
Ο πρώην πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού μίλησε για το παρασκήνιο του αγώνα του Άμπου Ντάμπι.

Ενάμιση χρόνο μετά, το τι συνέβη στον δραματικό κι αμφιλεγόμενο «τελικό» του παγκοσμίου πρωταθλήματος Formula 1 του 2021, εξακολουθεί να απασχολεί. Και ακόμα και τόσο καιρό μετά, συχνά-πυκνά βγαίνουν περισσότερα πράγματα στην επιφάνεια για όσα διαδραματίστηκαν τότε.

Blog: Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για «εκείνο» το Άμπου Ντάμπι (vid)

Η τελευταία αποκάλυψη ήρθε διά στόματος του Ζαν Τοντ – του τότε Προέδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού. Στο πλαίσιο συνέντευξής του στην ιταλική Corriere della Sera, o Γάλλος αποκάλυψε τις πιέσεις που είχε δεχθεί τότε από τους διευθυντές των δύο ομάδων που διεκδικούσαν τον τίτλο: τον Κρίστιαν Χόρνερ της Red Bull Racing και τον Τότο Βολφ της Mercedes-AMG Petronas.

O Κρίστιαν Χόρνερ και ο Τότο Βολφ

Όπως είπε ο 77χρονος σήμερα Τοντ, αμφότεροι του είχαν τηλεφωνήσει αμέσως μετά το πέσιμο της καρό σημαίας στον αγώνα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ζητώντας του να επέμβει. Πράγμα που δεν έκανε. Χρησιμοποίησε μάλλον στον ομόλογό του στη FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, ως παράδειγμα.

«Δεν έκανα τίποτα, δεν είναι αυτός ο ρόλος του Προέδρου της FIA. Οι διαιτητές πρέπει να είναι αυτόνομοι, έχετε ακούσει ποτέ τον Ινφαντίνο να επεμβαίνει και να λέει “Εδώ ήταν πέναλτι, εδώ όχι;”. Παρακολουθούσα τον αγώνα στο εξοχικό μου. Μου τηλεφώνησαν, ο Χόρνερ και ο Βολφ και τους απάντησα: “Δεν μπορώ να επέμβω, είναι ευθύνη του διευθυντή αγώνα”», αποκάλυψε ο Τοντ.

Grand Prix Άμπου Ντάμπι 2021

Πρέπει επίσης να σημειωθεί πως ο Γάλλος είχε μόνο μερικά ακόμα 24ωρα μπροστά του στον προεδρικό θώκο της FIA, αφού ολοκληρώθηκε η τρίτη θητεία του. Πέντε ημέρες μετά, στις 17 Δεκεμβρίου του 2021, ανέλαβε το ρόλο ο Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγέμ, που μεταξύ άλλων απομάκρυνε από το ρόλο του Διευθυντή Αγώνα τον Μάικλ Μάσι.

Ωστόσο, δεν άλλαξε κάτι σχετικά με τον αγώνα στη Γιας Μαρίνα, ο Μαξ Φερστάπεν διατήρησε τη νίκη και με αυτή, ανακηρύχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής του 2021.

Φωτογραφίες: Getty Images, Red Bull Content Pool, Pirelli

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!