Formula 1: Πότε θα έρθει η πρώτη νίκη της Aston Martin;

Formula 1: Πότε θα έρθει η πρώτη νίκη της Aston Martin;
H σταθερή παρουσία στο βάθρο φέτος δεν αρκεί στην βρετανική ομάδα, η οποία θέλει να πανηγυρίσει και νίκη. Πού όμως μπορεί να την πετύχει;

Μέσα σε τρία μόλις Grand Prix φέτος, η Aston Martin έχει ξεπεράσει τη συνολική συγκομιδή βαθμών που σημείωσε στη Formula 1 το 2022! Από 55 σε 22 αγώνες πέρυσι, στους 65 βαθμούς φέτος. Η βρετανική ομάδα χάρη στις τρεις παρουσίες του Φερνάντο Αλόνσο στο βάθρο αλλά και τους τερματισμούς του Λανς Στρολ σε 6η και 4η θέση σε Μπαχρέιν και Αυστραλία αντίστοιχα, βρίσκεται στη δεύτερη θέση των κατασκευαστών.

Και μπορεί σε συνολικό επίπεδο η κυριαρχία της Red Bull Racing να μην αμφισβητείται, όμως η Aston Martin – όπως και οι Mercedes-AMG αλλά και Scuderia Ferrari – ευελπιστεί πως μπορεί να κερδίσει κάποιον ή κάποιους αγώνες μέσα στη σεζόν.

Στο Σίλβερστον γνωρίζουν τα δυνατά σημεία του μονοθεσίου τους αλλά και πού υστερεί έναντι αυτού της αυστριακής ομάδας. Ιδίως σε ρυθμό αγώνα η AMR23 είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική και «φιλική» προς τα ελαστικά. Όμως στις μεγάλες ευθείες δεν μπορεί να συναγωνιστεί την RB19, ιδίως με το DRS ενεργοποιημένο.

Οι περιορισμοί που φέρνει το cost cap δεν επιτρέπουν στην Aston Martin να εξελίξει όπως θα ήθελε τα διάφορα μέρη του μονοθεσίου της, όμως στο πρόγραμμα υπάρχει μία σειρά από αναβαθμίσεις. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ομάδας, Μάικ Κρακ, η Aston Martin θα φέρει διάφορα νέα μέρη σε Αζερμπαϊτζάν, Ίμολα, Καναδά και Σίλβερστον.

Aston Martin F1

«Κάθε φορά που ένα νέο εξάρτημα είναι έτοιμο θα το φέρνουμε στον επόμενο αγώνα. Δεν θα περιμένουμε να τα συμπεριλαμβάνουμε σε μεγάλα πακέτα αναβάθμισης. Είναι μια προσέγγιση που απέδωσε πέρυσι με την AMR22», ανέφερε ο Κρακ.

Πού όμως οι αναβαθμίσεις αλλά και τα χαρακτηριστικά της πίστας θα επιτρέψουν στην Aston Martin να... κλέψει νίκη; «Θεωρώ ότι σε ορισμένα σιρκουί ο συνδυασμός του Αλόνσο με το μονοθέσιο μπορεί να είναι ακόμα πιο μαγικός. Ίσως σε Μονακό και Βαρκελώνη», δήλωσε ο Κρακ στο δίκτυο DAZN.

Από όλα τα παραπάνω φαίνεται πως στην Aston Martin έχουν «κυκλώσει» την 28η Μαΐου – όταν θα διεξαχθεί το Grand Prix στο Πριγκιπάτο – για την πρώτη τους νίκη στη Formula 1. Μήπως όμως ο Αλόνσο μας εκπλήξει νωρίτερα;

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!