Ξεκινάει η παραγωγή του πρώτου ηλεκτρικού Fantic

Κώστας Παστρίμας
Ξεκινάει η παραγωγή του πρώτου ηλεκτρικού Fantic
Η Fantic ανακοίνωσε την έναρξη της παραγωγής του πρώτου της ηλεκτρικού scooter σε συνεργασία με την Minarelli.

Έχουν περάσει δύο χρόνια από την απόφαση της Yamaha να παραχωρήσει την Minarelli στην Fantic και οι δύο ιταλικές μάρκες ήδη έχουν στα χέρια τους ένα νέο κοινό σχέδιο να παρουσιάσουν. Η Fantic ανακοίνωσε ότι ξεκινάει την παραγωγή του πρώτου της ηλεκτρικού μοντέλου σε συνεργασία με την Minarelli.

Το νέο ηλεκτρικό δίκυκλο της Fantic και της Minarelli θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Minarelli στην Μπολόνια και ουσιαστικά θα επαναφέρει την ιταλική μάρκα στις αγορές. Το μοντέλο θα ονομάζεται Issimo City και αναμένεται να διατεθούν περίπου 20.000 μονάδες την πρώτη χρονιά παραγωγής.

Fantic

Το Issimo City είναι ένα μικρό scooter πόλης το οποίο θα βγαίνει σε δύο εκδόσεις. Η μία θα έχει τελική ταχύτητα 45 Km/h και η δεύτερη θα αναπτύσσει τελική ταχύτητα 65 Km/h. Ο ηλεκτροκινητήρας είναι της Dell'Orto με απόδοση 3 kW και η μπαταρία θα είναι αποσπώμενη με χωρητικότητα 2,2 kWh. Η αυτονομία θα βρίσκεται στο επίπεδο των 72 χιλιομέτρων, ενώ η Minarelli θα έχει επιλογή μπαταρίας 4,4 kWh για μεγαλύτερη αυτονομία στα 140 χιλιόμετρα.

Fantic

Ο Γενικός Διευθυντής της Motori Minarelli, Βιτοριάνο Φιλίπας, σχολίασε: «Η ευαισθησία των ανθρώπων προς τη βιώσιμη κινητικότητα θα επιταχύνει ακόμα περισσότερο την απαίτηση για ελαφρά οχήματα μετακίνησης. Η Fantic και η Minarelli δεν θέλουν να πιαστούν απροετοίμαστες στην ευκαιρία που παρουσιάζεται. Στην πραγματικότητα, μέσα στο 2023, το 50% των νέων μοντέλων θα είναι ηλεκτρικά».

Fantic

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!