Fantic Caballero Flat Track 500: Έτοιμη για drift!

Fantic Caballero Flat Track 500: Έτοιμη για drift!
H Fantic εισέρχεται σε μια νέα εποχή, μέσω της νοσταλγίας που εκπέμπει η νέα σειρά των Caballero, με προεξάρχουσα τη Flat Track 500.

Μετά από πολλά χρόνια απουσίας από την Ελληνική αγορά η Fantic επιστρέφει με μεγάλη γκάμα μοτοσυκλετών για να κατακτήσει για άλλη μια φορά τις καρδιές νέων -αλλά κυρίως των ίδιων της δεκαετίας του '80- πιτσιρικάδων στην ψυχή.

Οι σημερινοί μεσήλικες που ανδρώθηκαν μοτοσικλετικά τη δεκαετία του ’80, θα έχουν να θυμούνται πολλά από τα δίχρονα Fantic της εποχής, που κατέκλυζαν την Ελλάδα και τα όνειρά τους. Έκτοτε η ιταλική εταιρεία πέρασε από μύρια κύματα, όπως άλλωστε και οι περισσότερες ιταλικές βιομηχανίες κατασκευής μοτοσικλετών. Σήμερα όμως, η Fantic εισέρχεται σε μια νέα εποχή, μέσω της νοσταλγίας που εκπέμπει η νέα σειρά των Caballero, με προεξάρχουσα τη Flat Track 500.

Οι ιταλοί, ως συνήθως, έβαλαν όλη τη σχεδιαστική τους δεινότητα στη νέα σειρά vintage μοτοσικλετών και δημιούργησαν ένα μοντέλο που ακόμα και αν δεν ξέρεις ή δεν θέλεις να οδηγείς μοτοσικλέτα, δεν μπορείς παρά να το θαυμάσεις. Αφαιρετική σχεδίαση, προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια και μια εμμονική σχεδόν προσήλωση στην αναβίωση των flat track του ’60, δημιούργησαν το 500. Δεν είναι όμως μόνο η αισθητική που κερδίζει, αλλά και η μηχανολογική ιδιαιτερότητα του μοντέλου.

Κατ΄ αρχάς, το πολύ χαμηλό βάρος των μόλις 150 κιλών, υπόσχεται ότι ο μονοκύλινδρος κινητήρας των 449 κ.εκ. με την απόδοση των 40 ίππων, μπορεί να εξασφαλίσει τις επιδόσεις για ατέλειωτες πλαγιολισθήσεις. Οι αναρτήσεις περιλαμβάνουν ένα ανεστραμμένο εμπρός πιρούνι της Fantic και μονό πίσω αμορτισέρ με ρύθμιση απόσβεσης επαναφοράς και μοχλικό, ενώ τα φρένα, με μονό δίσκο εμπρός και πίσω διαθέτουν ABS, το οποίο απενεργοποιείται. Ένα ακόμα special εξάρτημα της Caballero 500 αποτελεί το τελικό της ψηλά τοποθετημένης εξάτμισης, το οποίο είναι αλουμινίου και προέρχεται από τη διάσημη εταιρεία Arrow.

Με τιμή 7.890 το Flat Track 500 είναι έτοιμο να ντριφτάρει τους τροχούς του μέσω της ελληνικής αντιπροσωπείας.

Λίγη Ιστορία

Η Fantic Motor δημιουργήθηκε το 1968 στο Τρεβίζο της Ιταλίας. To 1969 παρουσίασε για πρώτη φορά, στη Διεθνή Έκθεση Μοτοσυκλέτας στο Μιλάνο, το Fantic Caballero, ένα Scrambler που επρόκειτο να γράψει τη δική του ιστορία. Το ιταλικό εργοστάσιο ειδικεύτηκε εξαρχής σε μοτοσυκλέτες εκτός δρόμου σημειώνοντας σημαντικές επιτυχίες στο motocross, στο endurο και στο Trial, όπου και κατέκτησε 4 Παγκόσμια Πρωταθλήματα.

Το ιστορικό ιταλικό εργοστάσιο το 2014 εξαγοράστηκε από έναν μεγάλο επιχειρηματικό όμιλο στη Βόρεια Ιταλία που επένδυσε σημαντικά κεφάλαια και προσέλαβε εξέχων ανθρώπινο δυναμικό από την Ιταλική βιομηχανία μοτοσυκλετών προκειμένου να αναβιώσει το θρύλο. Χρησιμοποιώντας κορυφαίους σχεδιαστές, δημιούργησε μια σειρά Trail/Enduro και Motard με τετράχρονους κινητήρες από 50cc-250cc και κατακτά πρώτες θέσεις σε κατηγορίες του Ιταλικού πρωταθλήματος Enduro του 2017 και του 2018. Το 2018 λανσάρεται το πρώτο αναγεννημένο Caballero σε δύο εκδόσεις, Scrambler και Flat Track με 3 διαφορετικούς τετράχρονους κινητήρες, 125cc, 250cc και 450cc.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!