Έκθεση Αυτοκινήτου Μονάχου: Ποιες μάρκες θα δώσουν το «παρών»

Έκθεση Αυτοκινήτου Μονάχου: Ποιες μάρκες θα δώσουν το «παρών»
Όπως και το 2021, έτσι και φέτος το φθινόπωρο η έκθεση IAA Mobility θα φιλοξενηθεί σε υπαίθριους χώρους στην πόλη του Μονάχου.

Η πανδημία έφερε μεγάλες αλλαγές στο χώρο της αυτοκίνησης, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις διεθνείς εκθέσεις. Το Σαλόνι της Γενεύης δεν έχει διεξαχθεί από το 2020 και μετά, ενώ σε αρκετά άλλα – όπως σε Παρίσι και Ντιτρόιτ – το ενδιαφέρον από το κοινό αλλά και τους κατασκευαστές είναι περιορισμένο.

Στη Γερμανία αποφάσισαν να πάρουν την έκθεση IAA Mobility από τη Φρανκφούρτη, να την μεταφέρουν στο Μόναχο και να αλλάξουν το concept. Από έναν τεράστιο εκθεσιακό χώρο, τα περίπτερα των εταιρειών στήθηκαν σε υπαίθριους χώρους (π.χ. πλατείες) τα οποία συνδέονταν μεταξύ με διαδρομές φιλικές προς τους πεζούς, αλλά και με το «Blue Lane». Πρόκειται για λωρίδα κυκλοφορίας αποκλειστικά ηλεκτρικών αυτοκινήτων, με τουλάχιστον τρεις επιβάτες.

Μετά την πετυχημένη εκδήλωση του 2021, φέτος η IAA Mobility επιστρέφει από τις 5 έως τις 10 Σεπτεμβρίου. Τα εγκαίνια αναμένεται να κάνει ο Γερμανός Καγκελάριος, Όλαφ Σολτς. Μέχρι στιγμής αρκετές μάρκες έχουν επιβεβαιώσει την παρουσία τους: Audi, BMW, Cupra, Ford, Mercedes-Benz, MΙΝΙ, Porsche, Renault, Volkswagen. Από την Ασία το «παρών» θα δώσουν μεταξύ άλλων οι BYD, Hongi, Leapmotor και Vinfast. Οι διοργανωτές της έκθεσης βρίσκονται σε συνομιλίες και με άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες.

Σε έναν ξεχωριστό χώρο, που θα ονομάζεται IAA Summit, θα έχουν περίπτερα εταιρείες εξαρτημάτων, όπως Bosch, Continental, Magna, Schaeffler, ZF αλλά και δεκάδες start-up που δραστηριοποιούνται στους τομείς των μπαταριών, της φόρτισης και των κυψελών καυσίμου (fuel cells).

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!