Formula 1: Εντυπωσιακά τα ποσοστά τηλεθέασης του Grand Prix Αυστραλίας

Formula 1: Εντυπωσιακά τα ποσοστά τηλεθέασης του Grand Prix Αυστραλίας
Η μαραθώνια live μετάδοση του αγώνα της F1 σε ΑΝΤ1 και ΑΝΤ1+ κέρδισε το τηλεοπτικό κοινό.

Εντυπωσιακά ήταν τα νούμερα τηλεθέασης του επεισοδιακού Grand Prix της Αυστραλίας, τρίτου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος του μαγικού κόσμου της Formula 1. Η μάχη του Άλμπερτ Παρκ προβλήθηκε σε μια μαραθώνια ζωντανή και αποκλειστική μετάδοση από τον ΑΝΤ1 και το ΑΝΤ1+, που ξεκίνησε στις 7 το πρωί με την εκπομπή «Formula 1 Show» και ολοκληρώθηκε σχεδόν 4 ώρες μετά, με τη νίκη του Μαξ Φερστάπεν.

Η Κυριακάτικη αναμέτρηση υψηλών ταχυτήτων κέρδισε το ενδιαφέρον των φίλων της Formula 1 στην Ελλάδα. Στο δυναμικό κοινό 18-54 κατέγραψε ποσοστό 22,7% και ήταν πρώτο στη ζώνη προβολής του, με διαφορά 11,1 μονάδες από το δεύτερο κανάλι!

Κόκκινο χτύπησε η τηλεθέαση στους άνδρες ηλικίας 15-34 με 63% (!) ενώ στο ανδρικό κοινό 45-54 σημείωσε 33,7%. Και οι γυναίκες είδαν Formula 1 αφού σε επιμέρους γυναικείο κοινό (25-34), η κάλυψη του κορυφαίου μηχανοκίνητου σπορ κατέγραψε τηλεθέαση της τάξης 31,3%.

Το βάθρο του GP Αυστραλίας

Επίσης, η εκπομπή «Formula 1 Show» με τον Τάκη Πουρναράκη και τον Πάνο Σεϊτανίδη, ήταν πρώτη στη ζώνη προβολής της με διαφορά 2,3 μονάδες από τον ανταγωνισμό, καταγράφοντας 16,7% στο δυναμικό κοινό 18-54.

Το Grand Prix της Αυστραλίας θα μείνει στην ιστορία της Formula 1 ως ο πρώτος αγώνας εδώ και 73 χρόνια, που ολοκληρώθηκε με τρεις διακοπές με κόκκινη σημαία. Παρά το δραματικό του χαρακτήρα, ο pole man Φερστάπεν κατάφερε να επιστρέψει στην κορυφή στην πρώτη επανεκκίνηση. Το βάθρο των… 11 παγκόσμιων τίτλων, συμπλήρωσαν οι Λιούις Χάμιλτον και Φερνάντο Αλόνσο.

Καθώς το Grand Prix Κίνας έχει αφαιρεθεί από το πρόγραμμα λόγω περιορισμών της Covid-19, το επόμενο ραντεβού των οδηγών είναι για το τριήμερο 28-30 Απριλίου και το Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν, που θα μεταδοθεί LIVE και αποκλειστικά στον ΑΝΤ1 και το ΑΝΤ1+!

Formula 1 Show στον ΑΝΤ1

Φωτογραφίες: Pirelli, ΑΝΤ1, Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!