Formula 1, Αυστραλία: Γλίτωσε τον αποκλεισμό ο Γκασλί

Formula 1, Αυστραλία: Γλίτωσε τον αποκλεισμό ο Γκασλί
Οι αγωνοδίκες αποφάσισαν να μη τιμωρήσουν τον Γάλλο για τη σύγκρουση στον γύρο 56 του Grand Prix Αυστραλίας.

Πίστωση χρόνου πήρε ο Πιερ Γκασλί που παρότι έπαιξε με τη φωτιά, γλίτωσε τον αποκλεισμό από το επόμενο Grand Prix. Ο Γάλλος είχε δέκα βαθμούς ποινής στην αγωνιστική του άδεια και βάσει των κανονισμών, αν φτάσει τους 12, τιμωρείται με αποκλεισμό από έναν αγώνα.

Οι βαθμοί ποινής έχουν δωδεκάμηνη διάρκεια και παρότι η Alpine προσπάθησε παρασκηνιακά να αλλάξει τα δεδομένα, δεν βρήκε συμπαράσταση. Και με όσα έγιναν στο Άλμπερτ Παρκ, ο 27χρονος βρέθηκε να απειλείται αφού ήταν υπό εξέταση από τους αγωνοδίκες η σύγκρουσή του με τον ομόσταβλό του, Εστεμπάν Οκόν.

Πιερ Γκασλί

Όμως ακούγοντας τους εμπλεκόμενους στο συμβάν αλλά και εκπρόσωπο της ομάδας, οι Νις Σέτι, Λοϊκ Μπακλέν, Ενρίκε Μπερνόλντι και Κρίστοφεν ΜακΜάνον που αποτελούν το πάνελ των αγωνοδικών, αποφάσισαν να μην επιβάλλουν κάποια ποινή.

Θεώρησαν τη σύγκρουση «συμβάν πρώτου γύρου», μιας και ήταν σε επανεκκίνηση. Ως γνωστόν, σε αυτά έχουν μεγαλύτερη ανοχή λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες μίας μάχης με πολλά μονοθέσια σε κοντινή απόσταση.

Η απόφαση για τον Γκασλί

Ο Γκασλί τη γλίτωσε λοιπόν σήμερα αλλά θα πρέπει να συνεχίσει να είναι προσεκτικός, αφού δεν πρόκειται να αφαιρεθούν βαθμοί ποινής από τη λισάνς του πριν το Grand Prix του Μονακό.

Αυτό διεξάγεται στις 28 Μαΐου και θα αποτελέσει τον έβδομο από τους 23 γύρους του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1.

Φωτογραφίες: Alpine F1

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!