Formula 1, Φερστάπεν: «Ανυπομονώ για τον αγώνα, πολύ χαρούμενος με την pole»

Formula 1, Φερστάπεν: «Ανυπομονώ για τον αγώνα, πολύ χαρούμενος με την pole»
Πολύ χαρούμενος με την επίτευξη της pole position στο Άλμπερτ Παρκ ήταν ο Μαξ Φερστάπεν, ο οποίος στοχεύει σε μία ακόμη νίκη στην F1.

Παρά τον πρωτοφανή για τα φετινά δεδομένα ανταγωνισμό, ο Μαξ Φερστάπεν επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί στις κατατακτήριες δοκιμές του Grand Prix Αυστραλίας. Ο Ολλανδός οδηγός της Red Bull Racing σημείωσε την ταχύτερη επίδοση και πήρε την 22η pole position της καριέρας του.

Η καλύτερη προσπάθειά του ήρθε στο τέλος της διαδικασίας και ξεπέρασε για δύο δέκατα του δευτερολέπτου τις Mercedes-AMG των Τζορτζ Ράσελ και Λιούις Χάμιλτον. O teammate του, Σέρχιο Πέρεζ, δεν θα μπορέσει να τον ανταγωνιστεί, καθώς είχε έξοδο στο Q1 και θα ξεκινήσει τελευταίος.

Μετά το τέλος του Q3, o παγκόσμιος πρωταθλητής εστίασε στην καλύτερη επίδοσή του και στα ελαστικά: «Ο τελευταίος γύρος ήταν πολύ καλός. Όλο το τριήμερο έως τώρα ήταν δύσκολο να φέρω τα ελαστικά στην κατάλληλη θερμοκρασία για να πιέσω. Το κατάφερα στο Q3. Είμαι πολύ χαρούμενος με το γύρο μου και φυσικά είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι στην pole position. Ανυπομονώ πραγματικά για τον αυριανό αγώνα».

Ερωτώμενος σχετικά με το αν ανησυχεί για την αξιοπιστία του μονοθεσίου του, ο Ολλανδός ανέφερε: «Όχι ιδιαίτερα. Πάντα προσπαθούμε να κάνουμε μικροβελτιώσεις και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε».

Για την αυριανή μάχη, πρόσθεσε: «Πιστεύω πως αύριο θα έχουμε ένα γρήγορο μονοθέσιο. Θα είναι δύσκολο να κρατήσουμε σε καλή κατάσταση τα ελαστικά. Έχω τερματίσει εδώ 3ος. Όμως φέτος θέλω να βρεθώ σε ένα διαφορετικό σκαλί του βάθρου».

Αύριο η εκκίνηση του Grand Prix Αυστραλίας είναι προγραμματισμένη για τις 8:00 ώρα Ελλάδος. Στο gMotion by Gazzetta θα μπούμε σε κλίμα αγώνα με το LIVE από τις 7:30.


Φωτογραφίες: redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!