Με «ηλεκτρικές» εκπλήξεις ξεκινάει το φετινό Easter Jeep Safari

Με «ηλεκτρικές» εκπλήξεις ξεκινάει το φετινό Easter Jeep Safari

Κώστας Παστρίμας
Με «ηλεκτρικές» εκπλήξεις ξεκινάει το φετινό Easter Jeep Safari
Η Jeep παρουσιάζει με αφορμή το Easter Jeep Safari, επτά εντυπωσιακά πρωτότυπα εμπνευσμένα από τον εξηλεκτρισμό.

Από 1η έως και 9 Απριλίου πραγματοποιείται στη Γιούτα των ΗΠΑ το ιστορικό Easter Jeep Safari. Αυτή είναι η 57η έκδοση της διοργάνωσης η οποία κάθε χρόνο προσελκύει χιλιάδες φίλους τόσο της Jeep όσο και της περιπέτειας.

Στο φετινό Easter Jeep Safari η αμερικανική μάρκα έχει βάλει στόχο να εντυπωσιάσει το κοινό φέρνοντας μια νέα σειρά από πρωτότυπα μοντέλα Jeep εμπνευσμένα από τη σύγχρονη εποχή της ηλεκτροκίνησης. Τα μοντέλα θα είναι επτά το σύνολο και θα είναι εφοδιασμένα με σύγχρονα συστήματα ηλεκτροκίνησης βασισμένα στο επιτυχημένο σύστημα 4xe της Jeep.

Jeep

Τα πρωτότυπα είναι τα Jeep Wrangler Magneto 3.0, Jeep Scrambler 392 Concept, Jeep Cherokee 4xe Concept, Jeep Wrangler Rubicon 4xe Concept, Grand Wagoneer Overland Concept, Jeep Wrangler Rubicon 4xe Departure Concept, Jeep Gladiator Rubicon Sideburn Concept. Καθένα από αυτά έχει τη δική του φιλοσοφία καθώς βασίζονται τόσο σε ιστορικά μοντέλα της μάρκας, όσο και σε σύγχρονα 4X4.

Jeep

Για παράδειγμα, το Jeep Scrambler (CJ-8) ήταν το πρώτο cabrio pick-up στην ιστορία της μάρκας, ενώ το Cherokee αποτελεί την ζωντανή ιστορία της Jeep από τη δεκαετία του 1970. Ίσως όμως το πιο εντυπωσιακό είναι το Gladiator Rubicon Sideburn Concept, εφοδιασμένο με τον V6 κινητήρα Pentastar των 3,6 λίτρων. Έχει αυξημένη απόσταση από το έδαφος κατά 5 εκατοστά και τα αμορτισέρ της Bilstein διαθέτουν ξεχωριστό κύκλωμα ψύξης ώστε να ανταπεξέρχονται στις πλέον δύσκολες εκτός δρόμου απαιτήσεις. Ακόμα ένα στοιχείο που ξεχωρίζει είναι η ελαφριά, αλλά ανθεκτική κατασκευή από ανθρακονήματα και ατσάλι που επιτρέπει την εύκολη πρόσβαση στο χώρο φόρτωσης.

Jeep

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!