Formula 1: Η McLaren θα «μεταμορφωθεί» μέσα στο 2023

Formula 1: Η McLaren θα «μεταμορφωθεί» μέσα στο 2023
Η βρετανική ομάδα θέλει να αλλάξει την εικόνα της στη φετινή σεζόν της F1 και ετοιμάζει μια σειρά από μεγάλες αλλαγές στο μονοθέσιό της.

Από το 2017 η McLaren είχε να δει τόσο άσχημο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα της Formula 1. H ομάδα του Ουίκινγκ απέτυχε να ανταπεξέλθει στις προσδοκίες στο ξεκίνημα της φετινής χρονιάς, καθώς στους δύο πρώτους αγώνες είχε πάρειμηδέν βαθμούς.

Από την ημέρα παρουσίασης της MCL60 γνωρίζαμε μέσω δηλώσεων των ανθρώπων της McLaren πως δεν βρίσκονται στο σημείο που θα ήθελαν. Οι φόβοι τους έγιναν πραγματικότητα σε Μπαχρέιν και Σαουδική Αραβία. Το τελευταίο χρονικό διάστημα, στο εργοστάσιο δουλεύουν πυρετωδώς ώστε να αλλάξει η τύχη της αγωνιστικής ομάδας και οι Λάντο Νόρις και Όσκαρ Πιάστρι να μάχονται για βαθμούς.

Αυτό δεν πρόκειται να γίνει σύντομα και το γνωρίζουν καλά. Στο πλαίσιο του Grand Prix Αυστραλίας, ο επικεφαλής της McLaren, Αντρέα Στέλα, μίλησε για το πρόγραμμα αναβαθμίσεων που θα «κουμπώσουν» στο μονοθέσιο και πότε θα έρθουν αυτές.

«Η επίλυση των προβλημάτων απόδοσης του μονοθεσίου θα ξεκινήσει στο Μπακού. Η αναβάθμιση θα αφορά έναν τομέα του μονοθεσίου, για τον οποίο δεν ήμασταν χαρούμενοι από την ημέρα της παρουσίασης της MCL60. Είναι το πρώτο βήμα και περιμένουμε σίγουρα ακόμη μία μεγάλη αναβάθμιση που θα αφορά πολλαπλούς τομείς στο μονοθέσιό μας. Οι αλλαγές θα είναι εμφανείς, είναι σαν αυτό που λένε κάποιοι, ένα “B-spec” μονοθέσιο. Έκτοτε, αναμένουμε περεταίρω αναβαθμίσεις, πριν και μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα», ανέφερε ο Στέλα σύμφωνα με το planetf1.com.

Επιπλέον, επανέλαβε τον αρχικό στόχο της McLaren, τον οποίο είχε θέση από την παρουσίαση της MCL60: «Ελπίζουμε πως η κάθε αναβάθμιση θα μας δώσει μερικά δέκατα του δευτερολέπτου, έτσι ώστε να μας φέρει σε μία ρεαλιστική θέση να πιάσουμε τους στόχους μας, να έχουμε δηλαδή ένα από τα τέσσερα ταχύτερα μονοθέσια έως το τέλος της χρονιάς. Οι αλλαγές θα επιταχύνουν το ρυθμό εξέλιξής μας. Θα δούμε την επίδραση που θα έχουν σε βάθος χρόνου και σίγουρα θα επηρεάσουν τις επόμενες αναβαθμίσεις».

Τις τελευταίες εβδομάδες πραγματοποιούνται μεγάλες αλλαγές στο τεχνικό τμήμα της McLaren, οι οποίες θα αλλάξουν τον τρόπο λειτουργίας της.

Φωτογραφίες: McLaren

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!