BMW i5: Το μεγάλο ηλεκτρικό sedan πέρασε τα χειμερινά τεστ

BMW i5: Το μεγάλο ηλεκτρικό sedan πέρασε τα χειμερινά τεστ

BMW i5: Το μεγάλο ηλεκτρικό sedan πέρασε τα χειμερινά τεστ
Επί σχεδόν ένα χρόνο, η BMW i5 δοκιμάστηκε σε ακραίες συνθήκες, προκειμένου να πιστοποιηθεί η σωστή λειτουργία της μπαταρίας και των υπόλοιπων συστημάτων.

Εντός του έτους και συγκεκριμένα τον Οκτώβριο θα λανσαριστεί τη νέα γενιά της BMW Σειράς 5, η οποία θα περιλαμβάνει και την αμιγώς ηλεκτρική i5. Με τις δοκιμές εξέλιξης να έχουν ολοκληρωθεί, η γερμανική εταιρεία παρουσιάζει λεπτομέρειες από τα δύσκολα τεστ που πέρασε η i5 σε παγωμένες και χιονισμένες επιφάνειες.

Από τον Αρκτικό Κύκλο έως τους πρόποδες των Άλπεων, η i5 πέρασε σχεδόν 12 μήνες δοκιμών σε ακραίες καιρικές συνθήκες. Καθώς οι χαμηλές θερμοκρασίες ταλαιπωρούν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, η BMW θέλησε να διαπιστώσει την αποδοτικότητα της μπαταρίας αλλά και τη δυνατότητα ταχυφόρτισης. Τα τεστ βέβαια δεν περιορίστηκαν σε αυτόν τον τομέα, αλλά αφορούσαν π.χ. το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης σε επιφάνειες όπως ο πάγος.

Το μεγάλο sedan της BMW θα κυκλοφορήσει επίσης σε εκδόσεις βενζίνης και diesel με ήπια υβριδική τεχνολογία 48V, αλλά και ως plug-in hybrid. Τα πλάνα προβλέπουν και ηλεκτρική έκδοση επιδόσεων για την i5 στα πρότυπα της i4 M50, που ήταν το πρώτο σε πωλήσεις μοντέλο της BMW M μέσα στο 2022. Αργότερα και συγκεκριμένα την άνοιξη του 2024 θα ακολουθήσει η i5 Touring, το station wagon που θα είναι διαθέσιμο ως 100% ηλεκτρικό.

BMW i5

Photo Credits: BMW Group

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!