Formula 1: Δεν υπάρχει χώρος για τον Χάμιλτον στη Red Bull

Formula 1: Δεν υπάρχει χώρος για τον Χάμιλτον στη Red Bull
Ο επικεφαλής της αυστριακής ομάδας, Κρίστιαν Χόρνερ, απέκλεισε το ενδεχόμενο να μετακομίσει στους «ταύρους» ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της F1.

Το συμβόλαιο του Λιούις Χάμιλτον με τη Mercedes-AMG ολοκληρώνεται στο τέλος της φετινής χρονιάς. Μπορεί οι δύο πλευρές να έχουν δηλώσει επανειλημμένα πως οι δρόμοι τους δεν πρόκειται να χωρίσουν, όμως εξακολουθεί να υπάρχει έντονη φημολογία για επικείμενο «διαζύγιο». Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 θέλει να συνεχίσει στο σπορ για τα επόμενα δύο χρόνια τουλάχιστον, καθώς κυνηγά τον όγδοο τίτλο της καριέρας του.

Τις τελευταίες εβδομάδες, οι φήμες των paddock της F1 τον έχουν συνδέσει με πιθανή μετακίνηση στη Scuderia Ferrari από το 2024, στη θέση του Σαρλ Λεκλέρ. Στο πλαίσιο του Grand Prix Σαουδικής Αραβίας, το όνομα του 38χρονου συνδέθηκε και με τη Red Bull Racing.

O επικεφαλής της αυστριακής ομάδας, Κρίστιαν Χόρνερ, ρωτήθηκε από το Sky Sports αν υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο: «Αυτά που έχει κατακτήσει ο Χάμιλτον στη Formula 1 είναι ασύγκριτα, όμως είμαστε πολύ χαρούμενοι με τους οδηγούς που έχουμε. Έχουν συμβόλαιο για φέτος και την επόμενη χρονιά και δεν μπορώ να βρω χώρο για τον Λιούις. Είμαι σίγουρος πως στη Mercedes θα λύσουν τα προβλήματά τους και δεν πρόκειται να τον ξεγράψουμε ακόμα από τη μάχη του πρωταθλήματος».

GP Σαουδικής Αραβίας

Επιπλέον ο Χόρνερ αναφέρθηκε και στους τεχνικούς κανονισμούς της Formula 1 και πως σταδιακά η δυναμική των ομάδων θα αλλάξει: «Οι κανονισμοί είναι ακόμη καινούργιοι για όλους, είμαστε μόλις στη δεύτερη χρονιά εφαρμογή τους. Προβλέπω εντός της σεζόν να έρθουν όλοι πιο κοντά και οι ομάδες να είναι κοντά σε δυναμική. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε το δικό μας ξεκίνημα στη σεζόν, προς το παρόν έχουμε ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο και πρέπει να συνεχίζουμε να πιέζουμε όλη τη χρονιά».

Η Red Bull Racing πρέπει να λειτουργήσει και βάσει της ποινής της FIA για την παραβίαση του ορίου δαπανών το 2021, που την περιορίζει στο χρόνο που μπορεί να χρησιμοποιεί την αεροδυναμική σήραγγα και το CFD.

Το F1 Vlog τρέχει πλέον στην… πίστα του Gazzetta! Δείτε το νέο επεισόδιο, με το πιο τρελό παρασκήνιο του αγώνα στη Σαουδική Αραβία αλλά και μία πρόταση-βόμβα για ελληνικό Grand Prix, στο video που ακολουθεί...

Φωτογραφίες: redbullconetntpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!