Formula 1, Χάμιλτον: «Η Red Bull έχει το ταχύτερο μονοθέσιο που έχω δει»

Formula 1, Χάμιλτον: «Η Red Bull έχει το ταχύτερο μονοθέσιο που έχω δει»
Μετά τον αγώνα της Τζέντα, ο Βρετανός πολυπρωταθλητής της F1 δήλωσε εντυπωσιασμένος έμεινε από την ταχύτητα της RB19 των Μαξ Φερστάπεν και Σέρχιο Πέρεζ.

Στο Grand Prix Σαουδικής Αραβίας ο Λιούις Χάμιλτον βρέθηκε αντιμέτωπος με μία πρωτόγνωρη κατάσταση. Ο οδηγός της Mercedes-AMG είδε τον Μαξ Φερστάπεν να τον προσπερνά με τεράστια άνεση στον δωδέκατο γύρο του αγώνα.

Η ταχύτητα με την οποία η RB19 έφτασε και προσπέρασε την W14 άφησε άναυδο τον Χάμιλτον, ο οποίος δεν περίμενε να δεχθεί ένα τέτοιο προσπέρασμα. Μετά το πέσιμο της καρό σημαίας ρωτήθηκε για το μονοθέσιο της αυστριακής ομάδας και μίλησε με τα καλύτερα λόγια.

«Δεν έχω ξαναδεί ποτέ μου ένα τόσο γρήγορο μονοθέσιο. Πιστεύω πως όταν ήμασταν εμείς γρήγοροι, δεν ήμασταν όσο είναι τώρα η Red Bull. Είναι πιστεύω το ταχύτερο μονοθέσιο που έχω δει ποτέ μου, ειδικά σε σύγκριση με τα υπόλοιπα», είπε στο motorsport.com.

Μαξ Φερστάπεν

Από τις ελεύθερες δοκιμές ήταν εμφανές πως η Red Bull RB19 είναι ένα ταχύτατο μονοθέσιο στις ευθείες της Τζέντα. Μεγάλο ρόλο σε αυτό έπαιξε η νέα πίσω αεροτομή της αυστριακής ομάδας και το αποτελεσματικό DRS. Αυτό φάνηκε και στον αγώνα, καθώς ο Φερστάπεν προσπέρασε δίχως να ιδρώσει όποιον έβρισκε μπροστά του.

«Δεν ξέρω πως ή γιατί, αλλά με προσπέρασε έχοντας τρομερή τελική ταχύτητα. Δεν μπήκα καν στη διαδικασία να αμυνθώ, διότι υπήρχε τρομερά μεγάλη διαφορά ταχύτητας», πρόσθεσε ο Χάμιλτον.

Λιούις Χάμιλτον

Η διαφορά της RBR με τις υπόλοιπες ομάδες σε ρυθμό αγώνα ήταν περίπου ένα δευτερόλεπτο στο γύρο. Με βάση τα δεδομένα των δύο πρώτων αγώνων, οι «ταύροι» έχουν όλα τα εφόδια να κερδίσουν και τα 23 Grand Prix στο 2023.

Για τους οπαδούς του σπορ, αυτό δεν είναι θετικό σύμφωνα με τον Χάμιλτον: «Φυσικά και ο κόσμος θα βαρεθεί. Πιστεύω πως όλοι θέλουν να δουν τις ομάδες κοντά μεταξύ τους, αλλά έτσι έχουν τα πράγματα».

Μετά το τέλος του GP της Σαουδικής Αραβίας, Τάκης Πουρναράκης και Πάνος Σεϊτανίδης σχολίασαν όσα έγιναν στη Τζέντα σε ένα χορταστικό TikTok LIVE. Δείτε περισσότερα στο video που ακολουθεί...

Φωτογραφίες: Redbullconetentpool.com, Mercedes

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!