Σαν Σήμερα: Το πρώτο βάθρο του Μίκαελ Σουμάχερ στη Formula 1

Σαν Σήμερα: Το πρώτο βάθρο του Μίκαελ Σουμάχερ στη Formula 1
H ιστορία της F1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού, είναι γεμάτη με γεγονότα που μέχρι σήμερα είναι άξια αναφοράς και σε πολλές περιπτώσεις, θαυμασμού. Ακολουθούν τα κυριότερα της ημέρaς.

Η σημερινή αναδρομή στο παρελθόν μας ταξιδεύει στον πρώτο αγώνα στην ιστορία του WTCC. Επιπλέον θα μάθουμε για το πρώτο βάθρο του Μίκαελ Σουμάχερ στη Formula 1, τα γενέθλια του γιου του, όπως επίσης και το θάνατο ενός αξιόλογου οδηγού. Διαβάστε τι έγινε Σαν Σήμερα, 22/3, στον κόσμο της Formula 1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Σαν σήμερα το 1974 σκοτώθηκε σε ηλικία μόλις 35 χρονών ο Πίτερ Ρέβσον, σε δυστύχημα σε ιδιωτικές της Shadow στην πίστα του Κιαλάμι ενόψει του GP Νότιας Αφρικής. Συμμετείχε σποραδικά σε Grand Prix το 1964, όμως κέρδισε μόνιμη θέση με τη McLaren το 1972, έχοντας κατακτήσει το πρωτάθλημα Can-AM για τη βρετανική φίρμα ένα χρόνο νωρίτερα. Μέσα σε δύο σεζόν είχε οκτώ παρουσίες στο βάθρο και κατέκτησε δύο νίκες, στα GP Μεγάλης Βρετανίας και Καναδά του 1973.

Πίτερ Ρέβσον

Σαν σήμερα το 1987, πραγματοποιήθηκε ο πρώτος αγώνας στην ιστορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αυτοκινήτων Τουρισμού, γνωστού ευρέως και ως WTCC.

Ο αγώνας αυτός έλαβε χώρα στην πίστα της Μόντσα και είχε απόσταση 500 χιλιομέτρων (87 γύρων). Νικητές αναδείχθηκαν οι Τζόνι Τσεκότο και Ρικάρντο Πατρέζε με BMW M3.

Ρικάρντο Πατρέζε

Σαν σήμερα το 1992, έλαβε χώρα το Grand Prix Μεξικού στην πίστα Autódromo Hermanos Rodríguez. Όπως και στη συντριπτική πλειοψηφία των αγώνων για τη σεζόν του 1992, έτσι και αυτός στο Μεξικό μονοπωλήθηκε από την πανίσχυρη Williams, με τον Νάιτζελ Μάνσελ να κατακτά μια άνετη νίκη μπροστά από τον Ρικάρντο Πατρέζε.

Όμως αίσθηση προκάλεσε ο Μίκαελ Σουμάχρ της Benetton, ο οποίος μετουσίωσε σε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα την θετική εμφάνισή του στις κατατακτήριες δοκιμές. Έτσι, ανέβηκε στο βάθρο για πρώτη φορά στη Formula 1, στον όγδοο μόλις αγώνα του. Πράγμα που επανέλαβε άλλες 154 φορές στην υπόλοιπη καριέρα του.

GP Μεξικού

Σαν σήμερα το 1999, γεννήθηκε ο Μικ Σουμάχερ, ο γιος του επτάκις Παγκόσμιου Πρωταθλητή της Formula 1, Μίκαελ Σουμάχερ. Εξαιτίας της έντονης δημοφιλίας του πατέρα του, ο Μικ αγωνίστηκε στα καρτ με το πατρικό επώνυμο της μητέρας του (Μπετς) ώστε να διατηρήσει ένα χαμηλό αγωνιστικό προφίλ στα πρώτα στάδια της καριέρας του. Σταδιακά, όταν μεταπήδησε στους αγώνες μονοθεσίων, ξεκίνησε να χρησιμοποιεί το επώνυμο Σουμάχερ.

Το 2020 κατέκτησε το πρωτάθλημα στη Formula 2 και κέρδισε θέση στη Formula 1 την επόμενη σεζόν με τη Haas. Παρέμεινε στην αμερικανική ομάδα δύο χρόνια και από το 2023 είναι αναπληρωματικός οδηγός της Mercedes-AMG.

Μικ Σουμάχερ

Μετά το τέλος του GP της Σαουδικής Αραβίας, Τάκης Πουρναράκης και Πάνος Σεϊτανίδης σχολίασαν όσα έγιναν στη Τζέντα σε ένα χορταστικό TikTok LIVE. Δείτε περισσότερα στο video που ακολουθεί...

Φωτογραφίες: Mercedes, McLaren, F1/Twitter, LegendarysF1/Twitter patreseofficial/Twitter

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!