Formula 1, Αλόνσο: «Είμαστε καλύτεροι τις Κυριακές από τα Σάββατα»

Κώστας Παστρίμας
Formula 1, Αλόνσο: «Είμαστε καλύτεροι τις Κυριακές από τα Σάββατα»
Ο Ισπανός οδηγός της Aston Martin δήλωσε αισιόδοξος για τον αγώνα, στον οποίο θα εκκινήσει από τη 2η θέση.

Το 2023 ξεκίνησε καλά για τον Φερνάντο Αλόνσο και την Aston Martin στο Μπαχρέιν και συνεχίζεται ακόμα καλύτερα στην Τζέντα. Ο αειθαλής Ισπανός σημείωσε τον 3ο χρόνο στην κατατακτήρια περίοδο του GP Σαουδικής Αραβίας αλλά θα εκκινήσει τον αγώνα από τη 2η θέση, δίπλα στον poleman Σέρχιο Πέρεζ, λόγω της ποινής 10 θέσεων του Σαρλ Λεκλέρ. Ο Αλόνσο μετά το τέλος της περιόδου δεν έκρυψε την ικανοποίησή του ούτε την αισιοδοξία του, αφού η AMR23 τα πάει καλύτερα στον αγώνα από τις κατατακτήριες και ελπίζει να παλέψει για τη νίκη αύριο.

«Σίγουρα μέχρι τώρα είναι ένας πολύ καλός αγώνας για εμάς. Οι κατατακτήριες δοκιμές ήταν το αδύνατο σημείο μας στο Μπαχρέιν αλλά σήμερα το μονοθέσιο είχε πολύ καλή απόδοση στον ένα γύρο και μένει να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε αύριο. Ο Σαρλ (Λεκλέρ) έχει ποινή και θα εκκινήσουμε από την πρώτη σειρά του grid και αυτό είναι καταπληκτικό. Νιώθουμε σίγουροι για το τι μπορούμε να καταφέρουμε αύριο. Το πιο δυνατό σημείο του μονοθεσίου παραμένει ο καλός ρυθμός στον αγώνα και το πώς συμπεριφέρεται στα ελαστικά. Συνήθως είναι καλύτερο την Κυριακή από ότι το Σάββατο και το ότι εκκινούμε από την πρώτη σειρά είναι πολύ ωραία αίσθηση», είπε.

Η εκκίνηση του Grand Prix Σαουδικής Αραβίας είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 18/3 στις 19:00 ώρα Ελλάδας. Το LIVE του gMotion by Gazzetta θα σας βάλει στο κλίμα του αγώνα από τις 18:30.

To F1 Vlog πατάει γκάζι στο Gazzetta! Η χιουμοριστική ανασκόπηση των Grand Prix του μαγικού κόσμου της Formula 1 άλλαξε πίστα, δείτε στο παρακάτω video όσα συνέβησαν στη μάχη της ερήμου.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!