Jeep Rubicon: 20 χρόνια δράσης

Jeep Rubicon: 20 χρόνια δράσης

Κώστας Παστρίμας
Jeep Rubicon: 20 χρόνια δράσης
Το Jeep Rubicon γιορτάζει τα 20 χρόνια του συνεχίζοντας να προσφέρει συγκινήσεις στους φίλους της περιπέτειας.

Πίσω στο 2002 μια ομάδα μηχανικών της Jeep αποφάσισε να δημιουργήσει το πιο ικανό off-road όχημα όλων των εποχών. Η βάση που χρησιμοποιήθηκε ήταν το δημοφιλές Wrangler πάνω στο οποίο χτίστηκε το απόλυτο όχημα περιπέτειας που έχει γνωρίσει τεράστια επιτυχία σε παγκόσμιο επίπεδο.

Μιλάμε φυσικά για το Jeep Wrangler Rubicon, το οποίο από το 2003 που παρουσιάστηκε πρώτη φορά δημιούργησε το δικό του φανατικό κοινό. Οι λύσεις που χρησιμοποιήθηκαν ήταν εργοστασιακές και το αποτέλεσμα ήταν η γέννηση ενός αυτοκινήτου που εντυπωσίαζε με τις δυνατότητές του σε όλα τα τερέν.

Jeep

Η πρώτη εμφάνιση του πρωτότυπου αυτοκινήτου έγινε στο διάσημο Easter Jeep Safari στη Moab της Γιούτα την άνοιξη του 2002, ενώ έμπνευση για την ονομασία του μοντέλου αποτέλεσε το θρυλικό «Rubicon Trail», μια από τις πιο δύσβατες, αλλά και αγαπημένες για τους λάτρεις των εκτός δρόμου διαδρομές στον κόσμο. Το μοντέλο έγινε δεκτό με ενθουσιασμό και η Jeep προχώρησε άμεσα στην παραγωγή του μοντέλου.

Jeep

Το σύγχρονο Jeep Rubicon είναι από τα πλέον εξελιγμένα 4x4 μοντέλα παραγωγής με δυνατότητα κίνησης αμιγώς ηλεκτρικά χάρη στο Plug-in Hybrid σύστημα 4xe. Ανάμεσα στα χαρακτηριστικά του είναι η ηλεκτρονική απεμπλοκή της εμπρός αντιστρεπτικής ράβδου, η κοντύτερη σχέση μετάδοσης σε σχέση με τα υπόλοιπα Wrangler (4:1 αντί 2,72:1), το σύστημα τετρακίνησης ROCK-TRACK αντί του SELEC-TRACK, το ηλεκτρονικό «κλείδωμα» εμπρός και πίσω διαφορικών, Tru-Lock και οι άξονες Dana 44 3ης γενιάς με υδραυλικά bump-stops.

Jeep

Το μηχανικό σύνολο αποτελείται από έναν 2λιτρο Turbo κινητήρα και δύο ηλεκτροκινητήρες με συνολική απόδοση 380 ίππους και 637Nm ροπής. Η μετάδοση γίνεται μέσω του αυτόματου κιβωτίου των 8 σχέσεων και ένα μηχανικό σύστημα κατ’ επιλογή τετρακίνησης που διαθέτει και κιβώτιο υπο-πολλαπλασιασμού («κοντές» σχέσεις).

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!