Formula 1: H FIA βάζει τέλος στα… παιχνίδια του DRS στην Τζέντα

Formula 1: H FIA βάζει τέλος στα… παιχνίδια του DRS στην Τζέντα
Η παγκόσμια ομοσπονδία ανακοίνωσε αλλαγές στις ζώνες DRS για τον επερχόμενο αγώνα της F1 στη Σαουδική Αραβία.

Ο δεύτερος αγώνας της Formula 1 για το 2023 είναι προ των πυλών, με ομάδες και οδηγούς να ετοιμάζονται για έναν ακόμη συναρπαστικό αγώνα στη Σαουδική Αραβία. Τα δύο προηγούμενα χρόνια είδαμε πληθώρα προσπερασμάτων στις μεγάλες ευθείες του σιρκουί της Τζέντα, με το DRS να παίζει μεγάλο ρόλο.

Συνολικά στη διαδρομή των 6.174 μέτρων υπάρχουν τρεις ζώνες DRS. Η πρώτη βρίσκεται μεταξύ των στροφών 19 και 22, η δεύτερη είναι μεταξύ των στροφών 24 και 27, ενώ η τελευταία ξεκινά στην έξοδο της τελευταίας στροφής και τελειώνει πριν την πρώτη στροφή.

GP Σαουδικής Αραβίας

Τα τελευταία δύο χρόνια όμως υπήρξαν και περιπτώσεις που δεν άρεσαν στην FIA και σε μια μεγάλη μερίδα θεατών. Ο τρόπος με τον οποίο οι οδηγοί «έπαιζαν» με το DRS ώστε να εκμεταλλευτούν τη χρήση του και να κερδίσουν ή διατηρήσουν θέση προκάλεσε αντιδράσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν η μονομαχία του Σαρλ Λεκλέρ και του Μαξ Φερστάπεν στον αγώνα του 2022, οι οποίοι λίγο έλειψε να συγκρουστούν στη στροφή 27 στην προσπάθειά τους να έχουν DRS για την ευθεία εκκίνησης/τερματισμού.

Η FIA παρενέβη και άλλαξε το σημείο μέτρησης της διαφοράς μεταξύ των οδηγών. Πλέον, βρίσκεται στην έξοδο της στροφής 27, με την ενεργοποίηση του DRS να πραγματοποιείται 140 μέτρα μετά τη στροφή 27 (70 μέτρα πιο μετά σε σχέση με το 2022).

To F1 Vlog πατάει γκάζι στο Gazzetta! Η χιουμοριστική ανασκόπηση των Grand Prix του μαγικού κόσμου της Formula 1 άλλαξε πίστα, δείτε στο παρακάτω video όσα συνέβησαν στη μάχη της ερήμου.

Φωτογραφίες: Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!