Formula 1: Ο Ράσελ θέλει τον Σουμάχερ πίσω στo grid

Formula 1: Ο Ράσελ θέλει τον Σουμάχερ πίσω στo grid
Πεπεισμένος πως ο νεαρός Γερμανός μπορεί να χρησιμοποιήσει υπέρ του το ρόλο του ως τρίτος οδηγός και να επιστρέψει στην F1 είναι ο οδηγός της Mercedes-AMG.

Έπειτα από δύο χρόνια στον κόσμο της Formula 1, ο Μικ Σουμάχερ έχασε τη θέση του στη Haas και παράλληλα βρέθηκε εκτός της Ακαδημίας της Scuderia Ferrari. Δίχως να έχει κάποια εναλλακτική λύση, ο 23χρονος Γερμανός υπέγραψε στη Mercedes-AMG και έγινε ο τρίτος οδηγός της για τη φετινή αγωνιστική σεζόν.

Παρά το γεγονός πως σχεδόν το μισό grid μένει δίχως συμβόλαιο στο τέλος της φετινής χρονιάς, θα είναι αρκετά δύσκολο για τον Σουμάχερ να βρει θέση για το 2024. Με δεδομένο πως υπάρχουν μόλις 20 θέσεις στο grid, η κατάσταση για τον Γερμανό είναι αρκετά περίπλοκη.

Ο οδηγός της Mercedes-AMG, Τζορτζ Ράσελ, πιστεύει πως βλέποντας το τι μπορεί να προσφέρει το νέο μέλος της γερμανικής ομάδας, αξίζει μία ακόμη ευκαιρία στο σπορ.

Μικ Σουμάχερ

«Mπορεί να είναι νωρίς, ωστόσο ο Μικ έχει ήδη ενσωματωθεί καλά στην ομάδα. Είναι πρόθυμος να βοηθήσει όσο περισσότερο είναι αυτό δυνατόν. Στις δοκιμές βρισκόταν στην πίστα, ανέλυε και παρατηρούσε τα μονοθέσια. Έπειτα έκανε αναφορά στους μηχανικούς και έκανε όλη την απαραίτητη δουλειά στον προσομοιωτή. Μας έχει ευνοήσει πολύ, έχει προσφέρει μεγάλη βοήθεια. Ελπίζω να πάρει την ευκαιρία και να επιστρέψει στη Formula 1 του χρόνου και αν συνεχίσει να δουλεύει σκληρά, σίγουρα θα επιστρέψει», ανέφερε ο Βρετανός στο πλαίσιο του Grand Prix Μπαχρέιν.

Η περίπτωση του Νίκο Χούλκενμπεργκ μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα για τον νεαρό Σουμάχερ. Ο συμπατριώτης του αγωνίστηκε στη Formula 1 τελευταία φορά το 2019 και επέστρεψε εφέτος έχοντας μόνο σποραδικές παρουσίες σε Grand Prix ως αναπληρωματικός.

Ο Σουμάχερ έχει συνδεθεί με το όνομα της Audi όταν η γερμανική φίρμα εισέλθει στο σπορ το 2026, όμως προς ώρας αυτό το σενάριο δεν είναι τίποτα άλλο πέρα από φήμη για να «χύνεται» διαδικτυακό μελάνι.

Φωτογραφίες: Mercedes

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!