Formula 1: To πρόβλημα της Red Bull με τον συμπλέκτη την ταλαιπωρεί καιρό

Formula 1: To πρόβλημα της Red Bull με τον συμπλέκτη την ταλαιπωρεί καιρό
Παρά την εύκολη νίκη στην πρεμιέρα της F1 του 2023 για τον Μαξ Φερστάπεν, ένα γνωστό πρόβλημα επέστρεψε στη Red Bull Racing.

Το Grand Prix Μπαχρέιν αποδείχθηκε «βόλτα στο πάρκο» για τον Μαξ Φερστάπεν, ο οποίος κατέκτησε μία άνετη νίκη στο Σακχίρ. Ο Ολλανδός ξέφυγε από τον ανταγωνισμό στους πρώτους γύρους και δεν είχε αντίπαλο έκτοτε.

Κατά τη διάρκεια της πρεμιέρας της Formula 1 για το 2023, ακούσαμε από την ενδοεπικοινωνία που έχει ο Φερστάπεν με τον αρχιμηχανικό του, Τζανπιέρο Λαμπιάσι, στην οποία ανέφερε πρόβλημα με τον συμπλέκτη. Ο Ιταλός του έδωσε οδηγίες για να κάνει αλλαγές στις χαρτογραφήσεις από το τιμόνι του. Ωστόσο το πρόβλημα δεν αποδείχθηκε ικανό να απειλήσει τον τερματισμό του.

Όταν ρωτήθηκε από το Viaplay ποιο ακριβώς ήταν το πρόβλημα που είχε στο Μπαχρέιν, ο Φερστάπεν απάντησε: «Πιστεύω πως είχαμε κάποιο θέμα με τον συμπλέκτη που έπρεπε να λύσουμε με ρυθμίσεις στο τιμόνι. Δεν μπορούσα να χρησιμοποιήσω όπως ήθελα τον συμπλέκτη στο ανέβασμα και στο κατέβασμα των ταχυτήτων».

Μαξ Φερστάπεν

Επιπλέον ο παγκόσμιος πρωταθλητής αποκάλυψε πως αυτό το πρόβλημα δεν το αντιμετωπίζει για πρώτη φορά σε μονοθέσιο της RBR: «Συμβαίνει καμιά φορά αυτό. Δεν πρόκειται για κάτι καινούργιο. Έχει ξανασυμβεί τα τελευταία δύο χρόνια. Ανέκαθεν προσπαθούσαμε να το βελτιώσουμε. Συνολικά όμως δεν είναι κάτι που μας προβληματίζει ιδιαίτερα».

Η Red Bull Racing πραγματοποίησε μία επιβλητική εμφάνιση στο Μπαχρέιν, με τον Φερνάντο Αλόνσο που τερμάτισε στην 3η θέση να τερματίζει 38 δευτερόλεπτα μακριά.

Φωτογραφίες: Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!