Formula 1, Χάμιλτον: «Από την πρώτη στιγμή κατάλαβα τα προβλήματα της W14»

Formula 1, Χάμιλτον: «Από την πρώτη στιγμή κατάλαβα τα προβλήματα της W14»
Ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής παραδέχθηκε πως αναγνώρισε από την πρώτη στιγμή τα μειονεκτήματα του φετινού μονοθεσίου της Mercedes.

Έπειτα από ένα απογοητευτικό 2022, η Mercedes-AMG ήλπιζε φέτος να επιστρέψει στη μάχη του τίτλου, έχοντας πάλι στο δυναμικό της τους Λιούις Χάμιλτον και Τζορτζ Ράσελ.

Ωστόσο δεν βρίσκεται ακόμη στο σημείο που επιθυμεί, ώστε να πετύχει τους στόχους της. Στο πλαίσιο του Grand Prix Μπαχρέιν, ο Χάμιλτον αποκάλυψε πως κατάλαβε από νωρίς που υστερεί η W14: «Ήξερα από την πρώτη στιγμή που οδήγησα το μονοθέσιο που βρισκόμαστε σε απόδοση και τις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας. Στα θετικά, με το να μην έχουμε τις αναπηδήσεις που είχαμε πέρυσι είναι ένα τεράστιο συν. Το porpoising είχε επισκιάσει όλα τα προβλήματα που είχε το μονοθέσιο και ήταν πολύ δύσκολο να τα αντιληφθούμε. Τώρα δεν υπάρχει αυτό και μπορούμε να επικεντρωθούμε στην απόδοση. Είμαι ενθουσιασμένος να βλέπω αφοσίωση της ομάδας για να επιστρέψουμε στην κορυφή. Δεν είμαστε εκεί που θα θέλαμε για το ξεκίνημα της σεζόν, όμως αυτή η ομάδα έχει κερδίσει πολλά πρωταθλήματα».

Λιούις Χάμιλτον

Δεν έλειψαν όμως και τα «mind games» από τον 7 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή. Αναφέρθηκε στον μεγάλο του αντίπαλο, Μαξ Φερστάπεν, και το γεγονός πως πρέπει να έχει τεράστια αυτοπεποίθηση ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν.

«Θα έχει τεράστια αυτοπεποίθηση, είμαι σίγουρος. Πέρυσι, εξέλιξαν ένα φανταστικό μονοθέσιο, έσπασαν ρεκόρ και κέρδισαν τα πάντα. Δεν πιστεύω πως πίεζαν στο τέλος του πρωταθλήματος. Δεν πιστεύω πως θα αλλάξει η κατάσταση καθόλου στο ξεκίνημα της σεζόν και μάλλον είναι αρκετά χαλαροί. Πιστεύω όμως πως θα τους ασκήσουν πίεση όσοι είναι πίσω. Η Ferrari έχει ένα καλό μονοθέσιο, η Aston Martin επίσης κι εμείς θα είμαστε στο κυνήγι. Ο Μαξ είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής και δεν πρόκειται να υποτιμήσω την αποφασιστικότητά του και την προσήλωσή του στο πρωτάθλημα. Δουλειά μας είναι να τους πιάσουμε», πρόσθεσε ο Χάμιλτον.

Δείτε την προεπισκόπηση του gMotion by Gazzetta για τη νέα σεζόν της Formula 1 με τους Πάνο Σεϊτανίδη και Κώστα Παστρίμα.

Φωτογραφίες: Mercedes

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!