Formula 1: Ο Στρολ οδηγεί με το ένα χέρι στο Μπαχρέιν (vid)

Formula 1: Ο Στρολ οδηγεί με το ένα χέρι στο Μπαχρέιν (vid)
Ο Καναδός οδηγός της Aston Martin στην F1 έδειξε επηρεασμένος από τον τραυματισμό του και δυσκολευόταν να οδηγήσει κανονικά στο Σακχίρ.

Η συμμετοχή του Λανς Στρολ στον πρώτο αγώνα της φετινής σεζόν της Formula 1 στο Μπαχρέιν δεν ήταν καθόλου βέβαιη. Ο Καναδός είχε ατύχημα κατά τη διάρκεια προπόνησης στην Ισπανία και ως αποτέλεσμα, απουσίασε από τις χειμερινές δοκιμές στο Σακχίρ.

Ο Στρολ εν τέλει έπειτα από χειρουργική επέμβαση στους καρπούς του, κατάφερε να αναρρώσει και να βρεθεί στα paddock του Μπαχρέιν για να πάρει κανονικά μέρος στο Grand Prix. Όμως κατά τη διάρκεια των ελεύθερων δοκιμών συγκέντρωσε την προσοχή όσων τις παρακολουθούσαν.

Ο λόγος ήταν διότι στις ευθείες άφηνε το ένα ή και τα δύο του χέρια από το τιμόνι ώστε να τα ξεκουράσει. Μάλιστα στις δεξιές στροφές, έβγαζε το αριστερό του χέρι από τη θέση που προβλέπεται και το τοποθετούσε κάτω από το τιμόνι, ουσιαστικά για να το σπρώξει. Αυτό ήταν εμφανές στη στροφή 1 και καθώς το έκανε το χέρι του δεν κρατούσε το τιμόνι.

Κατά τη διάρκεια της προσομοίωσης αγώνα που έκανε, του ζητήθηκε από την ομάδα να αλλάξει την προσέγγισή του στη στροφή 1, ώστε να έχει ταχύτερη έξοδο από τη στροφή 2. Ο Στρολ απάντησε πως αδυνατεί να το κάνει, λόγω της κατάστασης των χεριών του.

Πριν ταξιδέψει στο Μπαχρέιν, ο Στρολ πραγματοποίησε πλήρη προσομοίωση αγώνα στον προσομοιωτή της Aston Martin στο εργοστάσιο του Σίλβερστον. Μάλιστα, οι μηχανικοί έκαναν πιο «βαρύ» το τιμόνι, ώστε να συνηθίσει τις δυνάμεις που θα του ασκούνται στην πίστα. Βέβαια, το παραπάνω οπτικοακουστικό υλικό σίγουρα δημιουργεί αμφιβολίες για το πόσο έτοιμος είναι ο Καναδός να αγωνιστεί στο GP Μπαχρέιν.

Λανς Στρολ

Ο Στρολ ολοκλήρωσε την ημέρα στην εντυπωσιακή 6η θέση στα αποτελέσματα του FP2 στο Μπαχρέιν. Την ίδια ώρα, ο teammate του, Φερνάντο Αλόνσο, ήταν ο ταχύτερος οδηγός της ημέρας.

Δείτε την προεπισκόπηση του gMotion by Gazzetta για τη νέα σεζόν της Formula 1 με τους Πάνο Σεϊτανίδη και Κώστα Παστρίμα.

Φωτογραφίες: Aston Martin

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!