Μετά το ΚΤΜ SMT παίρνει σειρά το νέο Husqvarna Nuda

Μετά το ΚΤΜ SMT παίρνει σειρά το νέο Husqvarna Nuda
Νέες κατασκοπευτικές εικόνες αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να έχουμε την αναβίωση του Nuda.

Πριν από μερικές ημέρες η KTM ανακοίνωσε την έλευση ενός νέου 890 SMT το οποίο θα αναβιώσει το εξαιρετικό 990 SMT που είχαμε γνωρίσει τη δεκαετία του 2000. Από ότι φαίνεται, παράλληλα με το νέο μοντέλο της KTM όπως δείχνουν τα πράγματα θα έχουμε και ένα νέο μοντέλο για την «αδερφή» εταιρεία Husqvarna το οποίο θα αναβιώσει ένα άλλο αγαπημένο μοντέλο, το Nuda.

Για εκείνους που δεν γνωρίζουν τι είναι το Nuda θα πρέπει να αναφέρουμε ότι ήταν ένα πολύ ριζοσπαστικό μοντέλο της Husqvarna την εποχή που βρισκόταν στα χέρια της BMW. Η supermoto μοτοσικλέτα είχε κινητήρα 800 κ.εκ. με 105 ίππους, κορυφαίες αναρτήσεις (Ohlins και Marzocchi) και πλαίσιο χωροδικτύωμα με αιχμηρή οδηγική συμπεριφορά, άκρως διασκεδαστική.

Husqvarna

Η αναβίωση της Nuda βασίζεται σε κατασκοπευτικές εικόνες που διέρρευσαν από τον γερμανικό τύπο. Σε αυτές εμφανίζεται ένα μεγάλο supermoto που θα είναι η βάση του KTM 890 SMT, έχοντας έναν προβολέα εμπρός που θυμίζει το παλιό Nuda, ενώ ο αναβάτης/δοκιμαστής φοράει φόρμα με τα λογότυπα της Husqvarna.

Αν όντως έχουμε ένα νέο Nuda προ των πυλών αυτό θα χρησιμοποιεί ως βάση το Norden 901 με τον δικύλινδρο κινητήρα να φτάνει τους 115 ίππους. Οι αναρτήσεις θα είναι της WP Apex με κορυφαία φρένα και πλαίσιο, ενώ θα συνοδεύεται και από προηγμένα ηλεκτρονικά. Πιθανότερο σενάριο πάντως είναι πρώτα να δούμε το 890 SMT και έπειτα την αναβίωση του Nuda.

Husqvarna

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!