Formula 1, Έκλεστον: «Θα ήταν καλύτερα στη Red Bull ο Σουμάχερ»

Πάνος Σεϊτανίδης
Formula 1, Έκλεστον: «Θα ήταν καλύτερα στη Red Bull ο Σουμάχερ»
Ο Βρετανός της F1 μιλά για τις επιλογές του Μικ αλλά και το πόσο διαφορετικές θα ήταν αν είχε δίπλα του ον Μίκαελ.

Ο Μπέρνι Έκλεστον δεν συνηθίζει να μασάει τα λόγια του. Δεν το έκανε ποτέ, δεν το κάνει ούτε και τώρα που σχολιάζει ως ουδέτερος και αποστασιωμένος παρατηρητής. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο πρώην κάτοχος των εμπορικών δικαιωμάτων της Formula 1, αναφέρθηκε στην περίπτωση του Μικ Σουμάχερ.

Μικ Σουμάχερ

Ο γιος του σπουδαίου Μίκαελ, πέρασε δύο σεζόν στη Haas F1 και καθώς έχασε τη θέση του σε αυτή ενόψει της αγωνιστικής σεζόν του 2023, βρήκε… καταφύγιο στη Mercedes-AMG Petronas όπου ανέλαβε το ρόλο του δοκιμαστή και εφεδρικού οδηγού. Με τον Έκλεστον να δηλώνει ξεκάθαρα πως θα έπρεπε να βρίσκεται σε άλλο στρατόπεδο.

«Είναι σε λάθος ομάδα», είπε ο 92χρονος στη γερμανική Sport Bild. «Η Red Bull θα ήταν καλύτερη επιλογή για εκείνον. Θα τον πρόσεχε περισσότερο και θα τον βοηθούσε να εξελιχθεί. Το βάρος στους όμως του από το επίθετό του, είναι μεγάλο. Και το πρόβλημα είναι να ανταποκριθεί στις προσδοκίες που αυτό γεννάει. Θα είναι δύσκολο να βρει ξανά θέση επίσημου οδηγού. Ειδικά σε ομάδα στην οποία να μπορεί να κερδίζει αγώνες. Λυπάμαι για τον Μικ».

Μπέρνι Έκλεστον

Ο Έκλεστον δεν ανέφερε τυχαία τους «ταύρους», καθώς υπάρχει και το τρανό παράδειγμα του γιου ενός πρώην teammate του Μίκαελ Σουμάχερ. Ο Γιος Φερστάπεν επέλεξε νωρίς τη Red Bull αντί της Mercedes για τον Μαξ και το γεγονός πως υπήρχε και η Scuderia Toro Rosso (νυν Scuderia AlphaTauri), του επέτρεψε να βρεθεί άμεσα στη Formula 1 και να αναρριχηθεί σε επίπεδο πρωταθλητισμού σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Έπειτα, ο Βρετανός αναφέρθηκε και στον Μίκαελ, τονίζοντας πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα στην καριέρα του γιου του, αν ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ήταν στο πλευρό του να τον συμβουλεύει και να τον καθοδηγεί.

«Με τον Μίκαελ σαν σύμβουλο στο πλευρό του, ο Μικ θα ήταν σε μία καλή ομάδα και ως επίσημος οδηγός. Ο Μίκαελ θα μπορούσε να του μεταλαμπαδεύσει τόσα πολλά, με όλη τη δική του εμπειρία. Θα του έδειχνε το σωστό δρόμο, τόσο από οδηγικής πλευράς όσο και εξωαγωνιστικής».

Ωστόσο, μετά το ατύχημα που είχε κάνοντας σκι στις γαλλικές Άλπεις στις 29 Δεκεμβρίου του 2013, ο σπουδαίος Μίκαελ Σουμάχερ δεν είναι σε θέση να βρίσκεται στο πλευρό του γιου του αφού είναι καθηλωμένος στο σπίτι του στην Ελβετία, με την ακριβή του κατάσταση να παραμένει άγνωστη.

Μικ Σουμάχερ

Όσο για τον Μικ, μετράει 44 Grand Prix με τη Haas (σ.σ. 43 εκκινήσεις αφού έχασε το περυσινό Grand Prix Σαουδικής Αραβίας καταστρέφοντας τη VF-22 στις κατατακτήριες). Βαθμολογήθηκε σε δύο από αυτά: τα Grand Prix Μεγάλης Βρετανίας και Αυστρίας του 2022.

Φέτος θα είναι εφεδρικός και στη συνεργάτιδα της Mercedes, McLaren.

Μικ Σουμάχερ

Φωτογραφίες: Mercedes-AMG Petronas, Haas F1

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!