Formula 1: Ο Φέτελ μπορεί να είναι το «Plan B» της Aston Martin

Κώστας Παστρίμας
Formula 1: Ο Φέτελ μπορεί να είναι το «Plan B» της Aston Martin
Αν ο Στρολ δεν επιστρέψει σύντομα από τον τραυματισμό του δεν αποκλείεται να δούμε τον Φέτελ ξανά στο μονοθέσιο.

Η Aston Martin βρέθηκε στο επίκεντρο πολλών συζητήσεων κατά τη διάρκεια του 3ημέρου δοκιμών της Formula 1 στο Μπαχρέιν για διάφορους λόγους. Πρωτίστως, φυσικά, για την ανταγωνιστικότητα που έδειξε το νέο της μονοθέσιο και την καθιστά υπολογίσιμη δύναμη ενόψει της έναρξης της σεζόν.

Ένα άλλο θέμα όμως που απασχόλησε είναι ο τραυματισμός του Λανς Στρολ, που τον κράτησε μακριά από τις δοκιμές και η αβεβαιότητα για το αν θα είναι θέση να πάρει μέρος στον πρώτο αγώνα της χρονιάς στο Σακχίρ, που θα γίνει το επόμενο Σαββατοκύριακο 3-5 Μαρτίου.

Λανς Στρολ

Ο Στρολ τραυματίστηκε ενώ έκανε ποδήλατο στην Ισπανία και έχει χτυπήσει τον καρπό του χεριού του. Η έκταση του τραυματισμού δεν είναι γνωστή αλλά το σενάριο να μην είναι έτοιμος για τον αγώνα στο Μπαχρέιν δεν μπορεί να αποκλειστεί. Μέχρι η Aston Martin να μας ενημερώσει σχετικά, το ενδεχόμενο ο Καναδός να μην μπορεί να τρέξει ούτε στον αγώνα της Σαουδικής Αραβίας παραμένει ανοιχτό.

Σχέδιο Α και Σχέδιο Β

Επομένως, στη βρετανική ομάδα σίγουρα εξετάζουν τους πιθανούς αντικαταστάτες του Στρολ. Η προφανής επιλογή είναι φυσικά ο Φελίπε Ντρούγκοβιτς, ο Βραζιλιάνος πρωταθλητής της Formula 2, που είναι αναπληρωματικός οδηγός της ομάδας και μάλιστα οδήγησε το μονοθέσιο στις δοκιμές του Μπαχρέιν. Ωστόσο, έχει έρθει στο προσκήνιο και η πιθανότητα να επιστρέψει στο τιμόνι της AMR23 o Σεμπάστιαν Φέτελ.

Aston Martin AMR23

Ο Φέτελ αποσύρθηκε στο τέλος της περσινής σεζόν από τη Formula 1, έχοντας κατακτήσει τέσσερα παγκόσμια πρωταθλήματα και έχοντας πάρει μέρος σε 299 grand prix. Κι ενώ πιθανότητα δεν προλαβαίνει να είναι έτοιμος για τον αγώνα στο Μπαχρέιν, αν η ομάδα χρειαστεί αντικαταστάτη για τον Στρολ στη Σαουδική Αραβία, που θα γίνει δύο εβδομάδες μετά, θα είναι σε θέση να τρέξει.

Ο επικεφαλής της Aston Martin, Μάικ Κρακ, αναφέρθηκε σχετικά στο Μπαχρέιν και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, αν και δεν επιβεβαίωσε αν ο Φέτελ ενδιαφέρεται να επιστρέψει στο μονοθέσιο: «Έχω μιλήσει με τον Σεμπάστιαν μια-δυο φορές αλλά αυτό έγινε την περασμένη χρονιά, αλλά θα ξαναμιλήσουμε», είπε ο Κρακ και όταν ρωτήθηκε πιο συγκεκριμένα αν ο Φέτελ έδειξε ενδιαφέρον να επιστρέψει απάντησε σιβυλλικά «Δεν θα σας πω».

Μάικ Κρακ

Ο στόχος της Aston Martin είναι να εξαντλήσει κάθε περιθώριο για τον Στρολ και θα ασχοληθεί με τον αντικαταστάτη του μόνο όταν είναι ξεκάθαρο ότι ο Καναδός δεν μπορεί να οδηγήσει: «Έχουμε υπόψη μας μερικά “Plan B” αλλά θα αποφασίσουμε για αυτά όταν το “Plan A” δεν είναι πια εφικτό. Είναι πολύ απλό, εξαρτάται από το αν (ο Στρολ) μπορεί να οδηγήσει ή όχι», είπε ο Κρακ, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι ο Στρολ δεν έχει ακόμα δοκιμάσει αν μπορεί να οδηγήσει στον προσομοιωτή της ομάδας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!